Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2019. Május 03. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Tanulmányi kirándulásokon vettek részt kiskunfélegyházi és óbecsei diákok

Tanulmányi kirándulásokon vettek részt kiskunfélegyházi és óbecsei diákok

Oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartató életért

2019. tavaszán 25-25 szerbiai és magyar diák vett részt kétszer 5 napos tanulmányi kiránduláson Szerbiában és Magyarországon. Az első kirándulás alkalmával Kiskunfélegyházán fogadták az Óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola diákjait a Platános gyermekek és felnőttek, következőleg pedig Szerbiában Óbecsén látták vendégül a Kiskunfélegyházi Platán utcai Iskola tanulóit és kísérőiket a szerbiai szervezők.

A gyerekek érdekes programokon vettek részt, amelyeknek elméleti és gyakorlati részei is voltak, 6 különböző témában: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energiatakarékosság, víztakarékosság, fenntartható termékek és közösségépítés.

A gyerekek játékos feladatokat próbálhattak ki, érdekes előadásokat hallgattak meg. Elméleti és gyakorlati részekkel találkoztak, learning by doing feladatokkal próbálták még jobban kiszínesíteni és érdekessé tenni nekik a programokat. A fennmaradó pár órában városnézésre is szántak időt, ahol a vendégek megismerkedhettek mind Kiskunfélegyháza mind Óbecse nevezetességeivel. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, összekovácsolódott a társaság és rengeteg új barátság született ez alatt a pár nap alatt.
A projekt során tartott kirándulások lehetőséget nyújtottak a kapcsolódó elméleti-gyakorlati tudás és térség-specifikus, valamint hatékony célcsoportspecifikus szemléletformáló feladatok révén a diákok tudásának bővítésére és tudatosságuk növelésére. A programot megvalósító szervezetek: ECOCENTER ALAPÍTVÁNY (HU), Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB), projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az ECOCENTER ALAPÍTVÁNY vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Címkék: Ecocenter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 09:19, szerda | Helyi

Véget ér a magyarokra rásózott silány termékek korszaka

Eddig 360 termékminta vizsgálata kezdődött meg, a hazánkban kapható árukat a nyugaton kapható termékekkel hasonlítják össze.

2020. Október 27. 17:54, kedd | Helyi

Hozd el Te is a töklámpásodat a szombati kiállításra!

Töklámpásokkal telik meg a Szent János-tér október 31-én, szombaton 17 órától.

2020. Október 27. 14:16, kedd | Helyi

Forgalmi korlátozások Mindenszentek és Halottak napján

2020. Október 27. 13:35, kedd | Helyi

Így lép előre a nemzetközi piacon két magyar építőipari cég

A BIM Design Kft. és a KÉSZ Metaltech Kft. olyan támogatási formára pályázott sikeresen, amely a nemzetközi összehasonlításban is egyedien teljesítő cégeknek jár.