Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 03. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Tanulmányi kirándulásokon vettek részt kiskunfélegyházi és óbecsei diákok

Tanulmányi kirándulásokon vettek részt kiskunfélegyházi és óbecsei diákok

Oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartató életért

2019. tavaszán 25-25 szerbiai és magyar diák vett részt kétszer 5 napos tanulmányi kiránduláson Szerbiában és Magyarországon. Az első kirándulás alkalmával Kiskunfélegyházán fogadták az Óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola diákjait a Platános gyermekek és felnőttek, következőleg pedig Szerbiában Óbecsén látták vendégül a Kiskunfélegyházi Platán utcai Iskola tanulóit és kísérőiket a szerbiai szervezők.

A gyerekek érdekes programokon vettek részt, amelyeknek elméleti és gyakorlati részei is voltak, 6 különböző témában: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energiatakarékosság, víztakarékosság, fenntartható termékek és közösségépítés.

A gyerekek játékos feladatokat próbálhattak ki, érdekes előadásokat hallgattak meg. Elméleti és gyakorlati részekkel találkoztak, learning by doing feladatokkal próbálták még jobban kiszínesíteni és érdekessé tenni nekik a programokat. A fennmaradó pár órában városnézésre is szántak időt, ahol a vendégek megismerkedhettek mind Kiskunfélegyháza mind Óbecse nevezetességeivel. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, összekovácsolódott a társaság és rengeteg új barátság született ez alatt a pár nap alatt.
A projekt során tartott kirándulások lehetőséget nyújtottak a kapcsolódó elméleti-gyakorlati tudás és térség-specifikus, valamint hatékony célcsoportspecifikus szemléletformáló feladatok révén a diákok tudásának bővítésére és tudatosságuk növelésére. A programot megvalósító szervezetek: ECOCENTER ALAPÍTVÁNY (HU), Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB), projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az ECOCENTER ALAPÍTVÁNY vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Címkék: Ecocenter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.