Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2019. Május 03. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Tanulmányi kirándulásokon vettek részt kiskunfélegyházi és óbecsei diákok

Tanulmányi kirándulásokon vettek részt kiskunfélegyházi és óbecsei diákok

Oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartató életért

2019. tavaszán 25-25 szerbiai és magyar diák vett részt kétszer 5 napos tanulmányi kiránduláson Szerbiában és Magyarországon. Az első kirándulás alkalmával Kiskunfélegyházán fogadták az Óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola diákjait a Platános gyermekek és felnőttek, következőleg pedig Szerbiában Óbecsén látták vendégül a Kiskunfélegyházi Platán utcai Iskola tanulóit és kísérőiket a szerbiai szervezők.

A gyerekek érdekes programokon vettek részt, amelyeknek elméleti és gyakorlati részei is voltak, 6 különböző témában: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energiatakarékosság, víztakarékosság, fenntartható termékek és közösségépítés.

A gyerekek játékos feladatokat próbálhattak ki, érdekes előadásokat hallgattak meg. Elméleti és gyakorlati részekkel találkoztak, learning by doing feladatokkal próbálták még jobban kiszínesíteni és érdekessé tenni nekik a programokat. A fennmaradó pár órában városnézésre is szántak időt, ahol a vendégek megismerkedhettek mind Kiskunfélegyháza mind Óbecse nevezetességeivel. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, összekovácsolódott a társaság és rengeteg új barátság született ez alatt a pár nap alatt.
A projekt során tartott kirándulások lehetőséget nyújtottak a kapcsolódó elméleti-gyakorlati tudás és térség-specifikus, valamint hatékony célcsoportspecifikus szemléletformáló feladatok révén a diákok tudásának bővítésére és tudatosságuk növelésére. A programot megvalósító szervezetek: ECOCENTER ALAPÍTVÁNY (HU), Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB), projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az ECOCENTER ALAPÍTVÁNY vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Címkék: Ecocenter

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:27, péntek | Helyi

Móra Ferenc Művelődési Központ decemberi programja

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja és várja decemberi rendezvényeire.

2019. November 22. 14:05, péntek | Helyi

Megtetszett neki a nő és önkielégítést végzett előtte

A 47 éves vádlott szeptember 7-én reggel Kiskunfélegyházán a vasútállomáson meglátott egy fiatal nőt, és mivel megtetszett neki a sértett, követni kezdte a Kossuth utcán a városközpont irányába.

2019. November 21. 21:48, csütörtök | Helyi

Fiú Országos Birkózó Diákolimpia

Fiú országos birkózó diákolimpiának ad otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokot, november 23-án, szombaton 11 órától.

2019. November 21. 21:40, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozás várható a Kossuth utcán

A karácsonyi díszkivilágítás kihelyezését végzik november 22-én, pénteken 7.30-tól körülbelül 14 óráig, emiatt forgalomkorlátozásra lehet számítani.