Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2019. November 13. 16:34, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Szász János, Petőfiszállás polgármestere kitüntető díjat vehetett át

Szász János, Petőfiszállás polgármestere  kitüntető díjat vehetett át

Első alkalommal adta át elismerő díjait a Nemzeti Művelődési Intézet a lakiteleki Népfőiskolán tartott szakmai konferencián, a közösségépítő, értékfeltáró tevékenységeket díjazták.

Az idén alapított díjakkal megbecsülését kívánja kifejezni a szervezet azon személyek és közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek. A díjazottak között volt a petőfiszállási önkormányzat is.

A Közösségeket Támogató Önkormányzat díjat Szász János polgármester Závogyán Magdolnától, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetőjétől és dr. Simicskó István kormánybiztostól vehette át.

Az indoklásban elhangzott: a községben kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományok, a települési értékek megőrzésére és továbbadására, a közösségek munkájának támogatására, a fiatal korosztály tanulásának, művelődésének, közösségbe történő bevonásának előmozdítására. A közösségi élet jeles napjai összefogják a község lakóit, melynek szinte mindenki szervezője is és résztvevője. Megőrzik a közösségi alkalmakon és foglalkozásokon a seprűkötés, a kosárfonás, valamint a tanyasi önfenntartó életforma, a tanyai lét fenntartásának hagyományos házi praktikáit, a baromfitartás, disznóölés, lekvárfőzés, gyógynövények gyűjtése ismereteit. Az önkormányzat az együttműködések ápolója, mert azt vallják, együtt mindent meg lehet oldani, az együttlétek hozzájárulnak a község lakói­nak megtartásához.

(Forrás: BAON, Képek: Nagy Péter, Vajda Piroska)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 11:50, hétfő | Helyi

Községi és megyei érték a gátéri lovas postás intézménye

Kulik István, a Magyar Posta alkalmazottja 1987 óta tölti be ezt a tisztséget.

2020. Július 13. 11:14, hétfő | Helyi

Bajba jutott fehér gólyafiókát mentettek meg

Erős széllel érkezett meg a hétvégén a hirtelen lehűlést okozó hidegfront.

2020. Július 12. 12:01, vasárnap | Helyi

Beutazási korlátozásokról döntött a kormány

A járvány több helyen fellángolt, meg kell akadályozni, hogy külföldről ne lehessen behurcolni a vírust – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnapi sajtótájékozatóján.