Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2019. November 13. 16:34, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Szász János, Petőfiszállás polgármestere kitüntető díjat vehetett át

Szász János, Petőfiszállás polgármestere  kitüntető díjat vehetett át

Első alkalommal adta át elismerő díjait a Nemzeti Művelődési Intézet a lakiteleki Népfőiskolán tartott szakmai konferencián, a közösségépítő, értékfeltáró tevékenységeket díjazták.

Az idén alapított díjakkal megbecsülését kívánja kifejezni a szervezet azon személyek és közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek. A díjazottak között volt a petőfiszállási önkormányzat is.

A Közösségeket Támogató Önkormányzat díjat Szász János polgármester Závogyán Magdolnától, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetőjétől és dr. Simicskó István kormánybiztostól vehette át.

Az indoklásban elhangzott: a községben kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományok, a települési értékek megőrzésére és továbbadására, a közösségek munkájának támogatására, a fiatal korosztály tanulásának, művelődésének, közösségbe történő bevonásának előmozdítására. A közösségi élet jeles napjai összefogják a község lakóit, melynek szinte mindenki szervezője is és résztvevője. Megőrzik a közösségi alkalmakon és foglalkozásokon a seprűkötés, a kosárfonás, valamint a tanyasi önfenntartó életforma, a tanyai lét fenntartásának hagyományos házi praktikáit, a baromfitartás, disznóölés, lekvárfőzés, gyógynövények gyűjtése ismereteit. Az önkormányzat az együttműködések ápolója, mert azt vallják, együtt mindent meg lehet oldani, az együttlétek hozzájárulnak a község lakói­nak megtartásához.

(Forrás: BAON, Képek: Nagy Péter, Vajda Piroska)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 14:36, péntek | Helyi

Állásbörze Kiskunfélegyházán

2020. augusztus 11-én, kedden 11 órától állásbörze és munkaerőpiaci tanácsadás lesz Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban.

2020. Augusztus 07. 13:15, péntek | Helyi

Bácsmegyében még várják a jelentkezőket iskolaőrnek

Megkezdődött az iskolaőrök felkészítése - közölte a rendőrség szerdán a honlapján, hozzátéve: a fővárosban és több megyében továbbra is várják a jelentkezőket.

2020. Augusztus 07. 13:14, péntek | Helyi

Mégis elmarad a Kurultaj

A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére hosszas mérlegelés után, a szervezők meghozták azt a döntést, amely értelmében a 2020. évi Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondtak.

2020. Augusztus 07. 10:37, péntek | Helyi

Horrorkaravánt szűrtek ki a rendőrök

Autószállító tréler vontatott egy másik autószállító trélert az M5-ös autópálya Csongrád-Csanád megyei szakaszán. A rendőrök intézkedtek.