Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2020. December 01. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: KEOL.HU

Saját iskolájában terjesztette Félegyházán a kábítószert a kamaszfiú

Saját iskolájában terjesztette Félegyházán a kábítószert a kamaszfiú

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy fiatalember ellen, aki 2018 júliusától 2019 januárjáig egy kiskunfélegyházi középiskolában drogokkal kereskedett.

A vádirat szerint a fiatalember egy kiskunfélegyházi középiskolában tanult. Már a 18. életévének betöltése előtt, 2018 júliusától elkezdett drogokat árulni: heti rendszerességgel adott el extasy tablettákat és kannabiszt.

A vádlott a drogot a tanévkezdés után hétvégente a lakóhelyén, egy Csongrád-Csanád megyei községben szerezte be. A „szoktatós" adagot 2000 forintért, a „normál" tablettákat pedig 3.500 forint/darab áron adta el egy kb. 40 főből álló vásárlói körnek az iskolában. Általában hetente 4-5 db tablettát adott el, ritkán volt olyan hét, amikor nem tudott hozzájutni, így eladni sem.

A vádlott ezen kívül még „kristály" és „zsálya" nevű drogokat is árult az iskolában, amelyeket Kiskunfélegyházán szerzett be. A „kristály" grammját 3.000 forintért, míg egy pakk „zsályát" 1.500 forintért adott. A „zsálya" nevű drogot a vádlott az iskola vécéjében porciózta. A vádlott többször a mellékhelyiségben rejtette el az eladásra szánt marihuánát is.

A vádlott a drogkereskedéssel legalább 184.000 forint bevételre tett szert. A hasznot felélte, ruhákat, élelmiszereket vásárolt belőle.

A vádlott jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

(Forrás: KEOL.HU)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 08:37, vasárnap | Helyi

5 konyhai trükk, amit jó ellesni az olaszoktól

Az olasz konyha híres fogásai világszerte óriási népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. Az ízek és receptötletek mellett az alábbi konyhai trükköket is érdemes ellesni a déli háziasszonyoktól!

2021. Január 17. 08:20, vasárnap | Helyi

Rakonczay Gábor feladta az óceánátkelési kísérletét

Rakonczay Gábor feladta próbálkozását, hogy SUP-pal átevezze az Atlanti-óceánt és mentőhelikopter segítségével visszatért a szárazföldre.

2021. Január 16. 16:00, szombat | Helyi

A macskák ezért nem érzik az édeset

Ha nem figyelünk oda, cicánk könnyen ellophatja a reggeli szendvicsre feltett felvágottat, a desszertet azonban már kevésbé kell féltenünk tőle.

2021. Január 16. 14:42, szombat | Helyi

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

A fekvőbeteg-ellátásban dolgozók csaknem fele elhagyná az állami egészségügyet - derült ki egy friss felmérésből. Tízből kilenc egészségügyi szakdolgozó a fizetésével is elégedetlen.