Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Október 21. 10:55, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Rég nem látott arcát mutatja a Péteri tó

Rég nem látott arcát mutatja a Péteri tó

A Kiskunsági Nemzeti Park gondozásában lévő KEHOP pályázat határidőn belül lezárulhat, így a következő évben a természet újra zavartalanul birtokba veheti a tavat.

Megtörtént az az 1-es és 2-es tavat összekötő gát elbontása, az abból kikerült föld segítségével megerősítették a tó dél-keleti gátját és feltöltötték a régi halásztelep teleltető gödreit. A tó vízszintjét némileg leengedték a zavartalan nádvágás érdekében. A száraz nyár hatására a tó nagyrésze kiszáradt, így könnyítve a Kővágó-ér és a Dong-ér betáplálási pontjainál a felújítandó műtárgyak építési munkálatait. A zsiliprendszer elkészültével könnyebben lehet majd a jövőben a tó vízszintjét szabályozni és megtartani.

Ezek mellett megkezdődtek a létesítendő madármegfigyelők és a kilátó számára kijelölt helyeken a terepelőkészületi munkálatok. Bár jelen állapotában a Péteri-tó nem a legszebb arcát mutatja, mégis érdemes megtekinteni az amúgy is időről időre kiszáradt tómedret, amely most rég nem látott arcát mutatja.

Címkék: Péteri tó

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 10:00, hétfő | Helyi

Fellobbant a lángja az első gyertyának városunk adventi koszorúján

Csendesen…, ünnepség és ünneplő közönség nélkül…

2020. November 29. 15:50, vasárnap | Helyi

Élet Petőfiszállás, Pálosszentkút és a Péteri-tó tanyavilágában

Magyarország második legnagyobb tanyás települése Petőfiszállás néven 1952-ben vált önállóvá Kiskunfélegyháza, Ferencszállása és Szentkút térségeiből.

2020. November 29. 15:48, vasárnap | Helyi

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

2020. November 29. 15:47, vasárnap | Helyi

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Soltvadkerti borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését

A soltvadkerti bor aranysárga színű, komplex illatú, magas természetes cukortartalmú, telt olajos textúrával rendelkező, összetett, méz, érett vagy aszalt gyümölcsökre jellemző illatú és ízű.