Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Február 24. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Polgármesterek tanácskoztak Kunszálláson

Polgármesterek tanácskoztak Kunszálláson

Eredmények, pályázatok várható lehetőségek is szóba kerültek.

2021. február 18-án Lezsák Sándor, Bács-Kiskun megye 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére, nyolcvannegyedik alkalommal találkoztak a kiskunfélegyházi választókerület polgármesterei. A tanácskozás számára ezúttal Kunszállás Község Önkormányzata biztosított helyszínt, kiemelt figyelmet fordítva a járványügyi szabályok betartására.

A találkozó vendége volt Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa, aki előadásában betekintést nyújtott a dél-alföldi települések lehetőségeiről a gazdaságfejlesztésben. A választókerület településeiről számos projekt- javaslat esetében már kormányzati egyeztetés zajlik a kormánybiztos közreműködésével.

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztosa bemutatta a Magyar Falu Program eddigi eredményeit, majd ismertette a program 2021. évi várható pályázati kiírásait, a településeket érintő fejlesztési lehetőségeket. A jelenlévő polgármesterek több, az egyes Magyar Falu Program pályázatok kapcsán felmerülő konkrét kérdést feltettek, illetve javaslattétellel is éltek.

A találkozó házigazdája, Almási Roland Márk kunszállási polgármester bemutatta a település elmúlt másfél esztendős fejlesztéseit, kiemelve a Magyar Falu Programból megvalósult fejlesztéseket.

Gáldonyi Sándor őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda megyei irodavezetője a speciális önkéntes tartalékos rendszer felépítését ismertette, a települések figyelmébe ajánlva ezt az életpálya lehetőséget.

A találkozón jelen volt Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője, választókerületi kabinetfőnök a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folyamatban lévő, illetve előkészítés alatt álló következő fejlesztési lehetőségei kapcsán.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő a választókerületi polgármesterek következő találkozóját 2021. júniusára hívta össze.

Bács-Kiskun megye 4. választókerületének települései: Ágasegyháza, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Gátér, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Nyárlőrinc, Móricgát, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár, Tiszaug.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 18. 10:45, vasárnap | Helyi

Fontos változás a SZÉP kártyáknál

A kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is felhasználhatja.

2021. Április 18. 10:43, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Húsvét 3. vasárnapja – 2021. április 18.

2021. Április 18. 10:00, vasárnap | Helyi

A D-vitamin-hiány jelei

Bár kora tavasszal a magyarok 95 százaléka szenved D-vitamin-hiányban (jelentős részük kritikus mértékben), továbbra is mindössze a lakosság tizede figyel oda a megfelelő pótlásra.

2021. Április 18. 08:00, vasárnap | Helyi

Így lassíthajuk az öregedést

Minden évtizeddel nő a sérülések és a krónikus betegségek kockázata. Mit tehetünk ezek ellen?