Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2020. November 21. 17:09, szombat | Helyi
Forrás: Magyar Nemzet

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

A közös cél érdekében hihetetlen összefogás alakult ki a rádiók között.

Hatvanhat magyarországi rádió összefogásával indul adománygyűjtő kezdeményezés a megyeszékhelyű kórházak gyermekosztályainak. Az egész országon átívelő kampány célja, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekeknek a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában is, ezért az összegyűlt pénzösszeget okoseszközök, valamint mobilinternet biztosítására szeretnék fordítani.

Ürge Dezső, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke elmondta: a közös cél érdekében hihetetlen összefogás és egyetértés alakult ki a rádiók között.

Az ötletet felkaroló és megvalósító egyesület elnöke rámutatott: a jelenlegi helyzet nemcsak a kórházban fekvő gyerekek, de a szeretteiknek is megterhelő, viszont a családtagok és barátok segítségével minden gyermek könnyebben birkózik meg betegségével. A Heroe összefogásában ebben szeretnének segíteni a magyarországi rádiók is – tette hozzá.

A példátlan összefogásban a rádiók munkáját az Ökumenikus Segélyszervezet is segíteni fogja, továbbá az összegyűlt adományok is a karitatív szervezeten keresztül jutnak majd el a kórházak gyerekosztályaihoz.

A Heroe közleménye ismerteti: november 23. és 27. között mind a hatvanhat rádión ugyanazok a figyelemfelkeltő hanganyagok fognak majd szólni, a november 27-i adománygyűjtő napon pedig minden adó a műsoraiban is foglalkozik az akcióval és adakozásra buzdítja a hallgatókat.

A kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 18:03, szombat | Helyi

Filléres trükk: házi növekedésserkentő a növényeknek

Gyökereztető hormonokat a legtöbben azért használnak, mert segítik a gyökérképződést, valamint a növények növekedését, emellett megvédik őket számtalan gombás és baktériumos megbetegedéstől.

2021. Február 27. 17:44, szombat | Helyi

Rendkívüli támogatást kaphatnak a magánalapítású állatkertek

A koronavírus pandémia második hulláma miatt a hazai állatkertek 2020. november 11. óta ismét zárva vannak.

2021. Február 27. 17:00, szombat | Helyi

A hallásromlás kevésbé ismert oka

Hallásromlást, továbbá súlyosabb esetben szédülést és fülzúgást is okozhat a belső fül csontos tokjának csontosodási zavara.

2021. Február 27. 10:00, szombat | Helyi

Oltási igazolással szabadabban utazhatunk nyáron

Még a nyár előtt bevezethetik az Európai Unióban (EU) az új típusú koronavírus elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt.