Városlista
2020. december 4, péntek - Barbara, Borbála

Hírek

2020. November 21. 17:09, szombat | Helyi
Forrás: Magyar Nemzet

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

A közös cél érdekében hihetetlen összefogás alakult ki a rádiók között.

Hatvanhat magyarországi rádió összefogásával indul adománygyűjtő kezdeményezés a megyeszékhelyű kórházak gyermekosztályainak. Az egész országon átívelő kampány célja, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekeknek a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában is, ezért az összegyűlt pénzösszeget okoseszközök, valamint mobilinternet biztosítására szeretnék fordítani.

Ürge Dezső, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke elmondta: a közös cél érdekében hihetetlen összefogás és egyetértés alakult ki a rádiók között.

Az ötletet felkaroló és megvalósító egyesület elnöke rámutatott: a jelenlegi helyzet nemcsak a kórházban fekvő gyerekek, de a szeretteiknek is megterhelő, viszont a családtagok és barátok segítségével minden gyermek könnyebben birkózik meg betegségével. A Heroe összefogásában ebben szeretnének segíteni a magyarországi rádiók is – tette hozzá.

A példátlan összefogásban a rádiók munkáját az Ökumenikus Segélyszervezet is segíteni fogja, továbbá az összegyűlt adományok is a karitatív szervezeten keresztül jutnak majd el a kórházak gyerekosztályaihoz.

A Heroe közleménye ismerteti: november 23. és 27. között mind a hatvanhat rádión ugyanazok a figyelemfelkeltő hanganyagok fognak majd szólni, a november 27-i adománygyűjtő napon pedig minden adó a műsoraiban is foglalkozik az akcióval és adakozásra buzdítja a hallgatókat.

A kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 17:01, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. December 03. 08:00, csütörtök | Helyi

Vigyázat! A szervezett bűnözői csoportok hamisított vakcinák árusításába kezdhetnek

A koronavírus elleni oltóanyagokkal kapcsolatos bűncselekmények veszélyére figyelmeztetett az Interpol nemzetközi rendőri ügynökség.

2020. December 02. 16:49, szerda | Helyi

Győrfi Pál: Ha kezdenél belefáradni a szabályok betartásába, gondolj kicsit azokra, akiknek egész nap védőfelszerelésben kell dolgozni

A mentők naponta már 10 ezernél is több embernél végeznek mintavételt.

2020. December 02. 16:45, szerda | Helyi

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatalban tartandó igazgatási szünet időtartamáról

A Polgármesteri Hivatalban 2020. december 23. (szerda) napjától 2020. december 31. (csütörtök) napjáig igazgatási szünetet tartanak.