Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2020. November 21. 17:09, szombat | Helyi
Forrás: Magyar Nemzet

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

A közös cél érdekében hihetetlen összefogás alakult ki a rádiók között.

Hatvanhat magyarországi rádió összefogásával indul adománygyűjtő kezdeményezés a megyeszékhelyű kórházak gyermekosztályainak. Az egész országon átívelő kampány célja, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekeknek a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában is, ezért az összegyűlt pénzösszeget okoseszközök, valamint mobilinternet biztosítására szeretnék fordítani.

Ürge Dezső, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke elmondta: a közös cél érdekében hihetetlen összefogás és egyetértés alakult ki a rádiók között.

Az ötletet felkaroló és megvalósító egyesület elnöke rámutatott: a jelenlegi helyzet nemcsak a kórházban fekvő gyerekek, de a szeretteiknek is megterhelő, viszont a családtagok és barátok segítségével minden gyermek könnyebben birkózik meg betegségével. A Heroe összefogásában ebben szeretnének segíteni a magyarországi rádiók is – tette hozzá.

A példátlan összefogásban a rádiók munkáját az Ökumenikus Segélyszervezet is segíteni fogja, továbbá az összegyűlt adományok is a karitatív szervezeten keresztül jutnak majd el a kórházak gyerekosztályaihoz.

A Heroe közleménye ismerteti: november 23. és 27. között mind a hatvanhat rádión ugyanazok a figyelemfelkeltő hanganyagok fognak majd szólni, a november 27-i adománygyűjtő napon pedig minden adó a műsoraiban is foglalkozik az akcióval és adakozásra buzdítja a hallgatókat.

A kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 08:37, vasárnap | Helyi

5 konyhai trükk, amit jó ellesni az olaszoktól

Az olasz konyha híres fogásai világszerte óriási népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. Az ízek és receptötletek mellett az alábbi konyhai trükköket is érdemes ellesni a déli háziasszonyoktól!

2021. Január 17. 08:20, vasárnap | Helyi

Rakonczay Gábor feladta az óceánátkelési kísérletét

Rakonczay Gábor feladta próbálkozását, hogy SUP-pal átevezze az Atlanti-óceánt és mentőhelikopter segítségével visszatért a szárazföldre.

2021. Január 16. 16:00, szombat | Helyi

A macskák ezért nem érzik az édeset

Ha nem figyelünk oda, cicánk könnyen ellophatja a reggeli szendvicsre feltett felvágottat, a desszertet azonban már kevésbé kell féltenünk tőle.

2021. Január 16. 14:42, szombat | Helyi

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

A fekvőbeteg-ellátásban dolgozók csaknem fele elhagyná az állami egészségügyet - derült ki egy friss felmérésből. Tízből kilenc egészségügyi szakdolgozó a fizetésével is elégedetlen.