Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2020. Március 29. 08:24, vasárnap | Helyi
Forrás: volanbusz.hu

Ózonnal is fertőtleníti járatait a Volánbusz

Ózonnal is fertőtleníti járatait a Volánbusz

A koronavírus-járványra és a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel ózonos fertőtlenítéssel bővíti a Volánbusz a vírus terjedése elleni védekezés eszköztárát.

A most megkötött szerződés értelmében a társaság egyelőre 600 autóbusz belső légterére rendelte meg a szolgáltatást, kiterjesztését a tapasztalatok és kapacitások függvényében tervezi.

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Minden ismert mikroorganizmust megsemmisít, és a hagyományos vegyszerekkel ellentétben nem tudnak ellene immunitást felépíteni a baktériumok, vírusok és gombák.

A Volánbusznál folytatódik a fertőzés elleni védekezés az eddigi szinteken is. Az autóbuszokat és az autóbusz-állomásokat minden éjjel és napközben is takarítják, fertőtlenítik. Az ózonos fertőtlenítés pedig jelentősen javítja a korábban elrendelt intézkedések hatékonyságát, a járvány terjedésének megakadályozásában. A társaság azonban kiemelkedő fontosságúnak tartja az egyéni felelősséget is. A higiéniai előírások betartása terén továbbra is számít utasai együttműködésére. Emellett a Volánbusz továbbra is azt kéri, hogy a járvány ideje alatt csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlan okból muszáj közlekednie.

A koronavírus-járványra és a fennálló veszélyhelyzetre tekintettel a Volánbusz a volanbusz.hu/koronavirus oldalon folyamatosan tájékoztatja utasait az autóbuszjáratok menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő esetleges változásokról.

(Kép forrása: HIROS.HU)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.