Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Április 01. 05:34, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Közönségszórakoztató mérkőzésen győzött a Félegyháza

Közönségszórakoztató mérkőzésen győzött a Félegyháza

A megyei labdarúgó bajnokság 16. fordulójában Kecskeméten fogadta az éllovas Kiskunfélegyháza a tabellán az utolsó előtti, ám tavasszal még gólt sem kapó Bácsalmást.

A sok gólt hozó mérkőzésen a KHTK érvényesítette a papírformát.

Annyiban meglepetést hozott az első tíz perc, hogy a Bácsalmás egyáltalán nem állt be védekezni, hanem lendületes támadásokat vezetve próbálta megbontani a hazai védelmet. Ez a 7. percben sikerült is, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Snyehola kapta az ötös sarkán a labdát, sikerült befordulnia, a hosszú sarok irányába leadott lövését azonban Oroszi hárította. A 20. percben Nagy Dániel küldött meg a 16-os sarkáról, balról egy hatalmas bombát a vendégek jobb felső sarka irányába, a vendégek hálóőre, Koncsok bravúrral hárított. Ez a lövés egyben a mérkőzés új szakaszát is jelentette, ezt követően ugyanis egyre határozottabban átvette az irányítást a Kiskunfélegyháza. A hazai fölény már a 25. percben gólt eredményezett: Palásti ugratta ki a jobb oldalon S. Juhászt, ő jobbról, 15 méterről nagy lövést eresztett meg, Koncsok hárított ugyan, ám a labda kipattant róla, és Szabó Attila a hálóba passzolta, 1–0. A 35. percben ismét Szabó Attila veszélyeztetett, egy jó csel után már a 16-os előterében járt, lövése azonban fölé szállt. Öt percre rá Marsa kapott jó labdát, a jobb oldalról betört a 16-oson belülre, mintaszerű beadására Nagy Dániel érkezett, és közelről a hálóba passzolt, 2–0. A 45. percben Palásti lőhetett a kapu előteréből, félfordulattal, a levegőben úszva kapura, Koncsok azonban hárított.

Kiskunfélegyházi HTK–Bácsalmási PVSE 6–3 (2–0)

A második játékrészben mindössze hat percet kellett várni az első vendég találatra, akkor Ikotic a bal oldalon egy csel után középre adott,és a remekütemben felugró Szádeczky a bal sarokba csúsztatott, 2–1. Éledtek volna a vendég remények, Marsa azonban hamar visszaállította a különbséget, az 57. percben a jobb oldalról lopta befelé a távolságot, majd a vendégek számára váratlanul, jobbról, jó huszonöt méterről a bal alsó sarokba durrantott, 3–1.

A 65. percben a Bácsalmás végezhetett el szögletet, veszélyt nem sikerült teremteniük, annál inkább a hazaiaknak, akik egy villámgyors kontrát vezettek. A kontra ugyan elakadni látszott, ám egy rövid tűzijáték végén Makai 20 méterről, jobbról a jobb alsó sarokba lőtt, 4–1. Három percre rá Vuckovic adott be jobbról, labdáját Szádeczky emelte bravúros mozdulattal a bal sarok mellé.

A 71. percben ismét a vendégek kapuja előtt alakult ki egy tömegjelenet, amely során Koncsok kétszer is hárított, megfogni azonban nem tudta a labdát, amelyet végül Tóth István vitt ki a bal oldali ötös sarkára, hogy aztán onnan a hosszú sarokba emelje a pettyest, 5–1. Eldőlni látszott a mérkőzés, annál örömtelibb volt azonban, hogy a vendégek a tetemes hátrány ellenére sem adták fel.

A 72. percben kapott labdát, és középről a jobb alsó sarokba helyezte, 5–2. Nyolc percre rá meglett Szádeczky mesterhármasa. Akárcsak az első gól előtt, ezúttal is Ikotic adott be balról, Szádeczky pedig középről lőtt a hazai kapuba, 5–3. A 85. percben válaszolhatott volna a KHTK, Koncz Miklós jobbról vezethette a kapura a labdát, a 16-os sarkáról lőtt is, Koncsok azonban védett. A slusszpoént a hazai játékos-edző, Koncz Zsolt sütötte el. A 87. percben ismét egy tömegjelenet alakult ki a vendégek 16-osán belül, Koncz Zsolt elé pattant a labda, aki két finom lövőcsel után végül több ember fölött löbbölve küldte a hálóba a labdát, kialakítva ezzel a 6–3-as végeredményt.

Szórakoztató, jó mérkőzést vívott a két csapat, amelyen a sok gólnak csak a két tréner nem örült.

Koncz Zsolt: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, aztán sikerült megszereznünk a megnyugtató előnyt. Próbáltam mindenkinek lehetőséget adni, de egy kissé szétesett a játékunk, noha a végeredmény ezt nem tükrözi. Mindenestre egy ilyen mérkőzésen nem szabad gólokat ajándékozni az ellenfélnek. Összességében véleményem szerint nem forgott veszélyben a győzelmünk, és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Nagyon fontos mérkőzés volt ez a számunkra, készülünk a további feladatokra, várjuk a következő fordulót, amikor a fiúkkal együtt nagyon remélem, hogy végre hazai pályán, Kiskunfélgyházán tudunk játszani.

Vojnics Zelics Szasa: – Az első félidei kétgólos hátrány után más taktikával jöttünk ki a második játékrészre. Akkor sok helyzetet alakítottunk ki, és három gólt is rúgtunk, ami jó, mert nem kis dolog a Félegyháza ellen idegenben háromszor betalálni. Az viszont nem jó, hogy a második félidőben kaptunk még négy gólt. Az az igazság, hogy bármelyik csapat szerezhetett volna akár ennél több gólt is, tehát ez a meccs a szurkolóknak volt jó. Nem vagyok tehát maradéktalanul elégedett, a Félegyházának ugyanakkor gratulálok, mert megérdemelten győzött.

Kiskunfélegyházi HTK–Bácsalmási PVSE 6–3 (2–0)

Kecskemét, 100 néző, vezette: Baráth (Molnár, Minda)

KHTK: Oroszi – Kenderes (Magony 68.), S. Juhász (Makai 30.), Valkai, Nagy D., Huszka, Szabó A. (Koncz M. 62.), Palásti (Szabó T. 60.), Tóth I., Marsa, Ábel (Koncz Zs. 65.). Játékos-edző: Koncz Zsolt

Bácsalmás: Koncsok – Knap, Ikotic, Cene (Varga 62.), Hernády, Szádeczky, Snyehola (Sőreg 46.), Vuckovic, Figura, Schneider (Posa 46.), Deák. Edző: Vojnics Zelics Szasa.

Sárga lap: Tóth I. 61., ill. Figura 60.

Gól: Szabó A. 25., Nagy D. 40., Marsa 57., Makai 65., Tóth I. 71.Koncz Zs. 87. ill. Szádeczky 51., 72., 80.

(Forrás: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 10:29, csütörtök | Helyi

Lesújtó adatok a magyarok egészségéről

Az Eurostat friss jelentése szerint százezer lakosra vetítve Magyarországon a legtöbb a rákban elhunytak száma az Európai Unióban.

2019. Július 18. 10:23, csütörtök | Helyi

Európa-szerte változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020-tól

A két új rendelet szabályozza a drónok használatát, gyártását és forgalmazását.

2019. Július 18. 10:16, csütörtök | Helyi

Fiatalok sérültek a jászszentlászlói balesetben

Ketten súlyosan, egy személy könnyebben sérült meg, amikor felborult egy gépjármű a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló közelében.

2019. Július 17. 11:17, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.