Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 13. 11:38, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Közel 70 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult kormánytámogatással

Közel 70 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult kormánytámogatással

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik.

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány ötmilliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Mint mondta, a Pénzügyminisztérium tavaly, év közepén kapta meg új feladatként a hazai egészségipari gyártás megerősítését, amelynek jelentősége a járvány alatt megnőtt. Az összesített adatok alapján Varga Mihály szerint helyes lépés volt a program elindítása.

A kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik, egyben a külpiacra lépés lehetőségét is megteremtik a hazai gyártóknak – mondta.

Így többek között gumikesztyűk, maszkok, gyógyszerek, fertőtlenítők, lélegeztetőgépek, orvosi műszerek gyártásában növelik az ország kapacitásait a közlése szerint. Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatják Varga Mihály ismertetése szerint.

A címlapfotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.