Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Október 20. 15:01, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Kiütötte a Félegyháza a Hartát

Kiütötte a Félegyháza a Hartát

Az éllovas Harta a 3. helyezett Kiskunfélegyházát fogadta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában.

A hazaiaknál kulcsemberek hiányoztak eltiltás miatt, így ők csak a csodában bízhattak, Koncz Zsolték feladata pedig az volt, hogy bizonyítsák, hogy a hartai, Duna-parti fák sem nőnek az égig. A bizonyítás sikerült, megérdemelten és magabiztosan győzött a Kiskunfélegyháza - számolt be a sporteseményről a BAON internetes hírportál.

Rögtön a kezdés után kiskunfélegyházi fölény alakult ki, amelyet már a 8. percben gólra váltottak a vendégek. Makai tört be balról a 16-oson belülre, és bár még távolról sem volt gólhelyzetben, buktatták, a játékvezető határozottan mutatott a 11-es pontra. A büntetőt Szabó Attila értékesítette, magabiztosan lőtt a jobb alsóba, 0–1. Maradt a félegyházi fölény, bár a hazaiak próbáltak veszélyes ellencsapásokat mérni a vendégekre. A 18. percben Csehi tette ki balra a labdát Varga Milán elé, aki nagy erővel lőtt a hosszú sarok mellé. Hét percre rá Szabó Attila kapott egy sebészi pontosságú előreívelést, át is vette, az ötös sarkáról szépen elgurította a hosszú sarok irányába, a labda azonban a kapufáról kifelé pattant. Harminc perc elteltével Farkas Erik próbálkozott kétszer is lövéssel, az első a bal felső sarok mellé szállt, a másodikat magabiztosan fogta Oroszi, egygólos vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Az 56. percben Antman adott be balról, a hazai védő elcsúszott, így Palásti lőhetett, labdája azonban elsuhant a hosszú sarok mellett. Egy perc múlva azonban már a hazai kapuban táncolt a labda, Antman rajtolt rá egy előrevágott labdára, és balról, nyolc méterről helyezett a bal alsó sarokba, 0–2. Hét percre rá a szünetben beállt és igen agilis Tóth István nyargalt el a bal oldalon, beadását Tököli fejelte a kapuba, 0–3. Eldőlt a mérkőzés. A Harta küzdött ugyan a becsületgólért, de minden egyes alkalommal, amikor sikerült felvinniük a félegyházi 16-os ra a labdát, szinte automatikusan a hazai támadásnál veszélyesebb kontra futott végig a pályán, ráadásul az utóbbiak tűntek veszélyesebbnek. A 78. percben Tököli tette ki középről balra a labdát, a remek ütemben érkező Tóth István elegánsan helyezett a bal felső sarokba, 0–4. Három percre rá Töklöli fejelte le Szabó Tamásnak a labdát, aki a jobb sarokba küldte azt, 0–5. Ilyen arányban is megérdemelten győzött a Kiskunfélegyháza.

Sümegi József: – Annyira elfogytunk már, hogy néhány visszavonult játékost kellett reaktiválnunk, hogy legyen valaki egyáltalán a kispadon. Ez a második félidőben ki is ütközött. Véleményem szerint ötven, hatvan percig egyenlő ellenfele voltunk a Félegyházának, az utolsó harminc perc azonban már macska-egér harc folyt a pályán. Gratulálok a Félegyházának és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Koncz Zsolt: – Az első perctől kezdve próbáltuk irányítani a mérkőzést. Sajnos az elején több labdaeladásunk volt, főleg a középpályán meg a hátulról előre passzok tekintetében, ezért nem sikerült végigvinni a támadásainkat, de a második félidőben ezen tudtunk változtatni, a cseréink nagyon jól szálltak be, ráadásul végig koncentráltan játszottunk. Ennek köszönhető ez az eredmény.

Harta SE–Kiskunfélegyházi HTK 0–5 (0–1)

Harta, 250 néző, v: Béleczki (Erdélyi Ádám, Friebert)

Harta: Pölöskei – Varga K., Molnár, Kovács Zs., Varga M., Farkas, Csehi, Grecu, Knodel (Bálint 69.), Sztakó (Mikóczi 82.), Oroszi. Edző: Sümegi József

KHKT: Oroszi – Bábi (Palásti 46.), Koncz Zs., Valkai, Tököli, Nagy V., Huszka (MAgony 72.), Szabó A. (Tóth I. 46.), Makai (Kerepeczki 60.), Antman (Szabó T. 60.), Ábel. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Gól: Szabó A. 8., Antman 56., Tököli 63., Tóth I. 78., Szabó T. 81.
Sárga lap: Sztakó 34., Varga M. 62., ill. Antman 34., Huszka 50.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 16:54, szerda | Helyi

Humánmeteo: kellemetlen csütörtök jön

Csütörtökön nemcsak a kettősfronti hatás, hanem az erős szél is okozhat kellemetlen humánmeteorológiai panaszokat.

2019. December 11. 16:46, szerda | Helyi

Téli igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

Az alábbiakban a Polgármesteri Hivatal ünnepek alatti nyitva tartásáról és ügyfélfogadási rendjéről adunk tájékoztatást.

2019. December 11. 15:49, szerda | Helyi

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért, a megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor.

2019. December 11. 14:00, szerda | Helyi

Kosármeccsel emlékeztek meg a nagy múltú testnevelő tanárnőről

A Közgazdasági Szakgimnázium évről-évre megemlékezik legendás testnevelő tanáráról Bódi Tivadarné Éva néniről.