Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2019. December 15. 08:31, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Kézzel emelték fel az autót a rendőrök, hogy megmentsék az elgázolt kislányt

Kézzel emelték fel az autót a rendőrök, hogy megmentsék az elgázolt kislányt

Autó alá szorult egy kislány Kiskunhalason, életét a Készenléti Rendőrség járőrei mentették meg azzal, hogy felemelve tartották a kocsit, amíg az odaérkező járókelők kihúzták a jármű alól a kislányt.

A kislányt egy ittas, jogosítvány nélkül közlekedő sofőr ütötte el.

Mint arról az MTI korábban beszámolt, péntek délután egy ittas, jogosítvány nélkül vezető sofőr elütött egy 13 éves biciklis kislányt Kiskunhalason. A baleset helyszínére kiérkezve a Készenléti Rendőrség két járőre mellett elszaladt a férfi, akit a rendőrök visszatartottak. Ekkor a balesetet okozó, úttesten álló autó alól segítségért kiáltó gyermekhangot hallottak. A rendőrök a kocsihoz sietve, annak hátsó kereke alá szorulva egy kislányt találtak – írja oldalán a rendőrség.

Mivel a gyermekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva felemelte az autót, a gyermeket azonban nem tudták kiemelni, ezért segítségért kiáltottak. Két gyalogos sietett a helyszínre, és a közreműködésükkel sikerült a lányt kihúzni a kocsi alól. A rendőrök mentőt és tűzoltót hívtak.

A kiérkező mentők elmondták, hogy a gyermek életét a gyors rendőri segítségnyújtás mentette meg, és mivel a 13 éves lány súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A Készenléti Rendőrség járőrei a visszatartott férfit kihallgatták, és mivel a balesettel összefüggésben több bűncselekmény gyanúja is felmerült, átadták a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak.

(Képek és cikk forrása: MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 29. 08:11, szerda | Helyi

Lesz némi napsütés szerdán, de a jó időre hétvégéig kell várni

Szerdán nyugat felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet.

2020. Január 29. 08:05, szerda | Helyi

Hamarosan elfogynak a hárombetűs-háromszámos rendszámok – mire számíthatunk?

Újabb betűsorozatot kezdtünk a hazai rendszámok kiadásánál.

2020. Január 28. 13:55, kedd | Helyi

Pedagógusnap 2020 – díszdiplomák igénylése

Kedves Nyugalmazott Pedagógus Kollégák!

2020. Január 28. 13:55, kedd | Helyi

Kábítószerrel kereskedett egy félegyházi férfi

A kiskunfélegyházi nyomozóknak olyan információ jutott birtokába, mely szerint egy 60 éves helyi lakos - aki számukra nem volt ismeretlen - rendszeresen, több személynek értékesített kábítószert.