Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 15. 08:31, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Kézzel emelték fel az autót a rendőrök, hogy megmentsék az elgázolt kislányt

Kézzel emelték fel az autót a rendőrök, hogy megmentsék az elgázolt kislányt

Autó alá szorult egy kislány Kiskunhalason, életét a Készenléti Rendőrség járőrei mentették meg azzal, hogy felemelve tartották a kocsit, amíg az odaérkező járókelők kihúzták a jármű alól a kislányt.

A kislányt egy ittas, jogosítvány nélkül közlekedő sofőr ütötte el.

Mint arról az MTI korábban beszámolt, péntek délután egy ittas, jogosítvány nélkül vezető sofőr elütött egy 13 éves biciklis kislányt Kiskunhalason. A baleset helyszínére kiérkezve a Készenléti Rendőrség két járőre mellett elszaladt a férfi, akit a rendőrök visszatartottak. Ekkor a balesetet okozó, úttesten álló autó alól segítségért kiáltó gyermekhangot hallottak. A rendőrök a kocsihoz sietve, annak hátsó kereke alá szorulva egy kislányt találtak – írja oldalán a rendőrség.

Mivel a gyermekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva felemelte az autót, a gyermeket azonban nem tudták kiemelni, ezért segítségért kiáltottak. Két gyalogos sietett a helyszínre, és a közreműködésükkel sikerült a lányt kihúzni a kocsi alól. A rendőrök mentőt és tűzoltót hívtak.

A kiérkező mentők elmondták, hogy a gyermek életét a gyors rendőri segítségnyújtás mentette meg, és mivel a 13 éves lány súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A Készenléti Rendőrség járőrei a visszatartott férfit kihallgatták, és mivel a balesettel összefüggésben több bűncselekmény gyanúja is felmerült, átadták a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak.

(Képek és cikk forrása: MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).