Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 19. 14:52, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Kézírásunk ezt mondja el rólunk

Kézírásunk ezt mondja el rólunk

Kézírásunk, csak úgy, mint az ujjlenyomatunk, teljesen egyedi. Írásunkból a szakértő szemek nemcsak a ránk jellemző tulajdonságokat, hanem akár az egészségügyi állapotunkat is ki tudják olvasni.

A kutatók szerint írásunk apró részleteiből az is kiderülhet például, hogy nem szenvedünk-e Alzheimer-kórban, skizofréniában, Parkinson-kórban vagy magasvérnyomás-betegségben.

A kézírás-elemzés, azaz a grafológia több mint 5000 személyiségjegyet tud felismerni írásformánk vagy akár a szavak közötti távolság alapján. Néhány egyszerű trükkel pedig akár mi magunk is elemezhetjük saját írásunkat. Mutatjuk, hogyan!

Méret és szóköz
Betűink mérete sokat elárul személyiségünkről. Azok például, akik írásuk során nagyobb betűket kanyarítanak, általában szeretnek a figyelem középpontjában lenni, meglehetősen társaságkedvelő típusok, ám megeshet, hogy csak színlelik a magabiztosságot.

Az apró betűket használók visszahúzódóbb, félénk típusok, az átlagos betűméret pedig rugalmas, könnyen alkalmazkodó személyiségre utal.

A szavak között hagyott távolság a szakértők szerint arról árulkodik, hogy milyen a kapcsolatunk a többi emberrel. Azok, akik nagy szóközöket hagynak a szavak között, általában élvezik a szabadságot, és nem szeretik a tömeget, zsúfoltságot, ezzel szemben akik kis szóközöket használnak, ki nem állják az egyedüllétet, és szeretnek sok ember között lenni.

Ívek és formák
Akiknek írása egyenes, nem dől se jobbra, se balra, a szakértők szerint kevésbé befolyásolják az érzelmeik, logikus és gyakorlatias típusok, szemben a ferdén írókkal. Aki jobbra dönti a betűit, általában nyitott az új élményekre és emberekre, aki viszont balra, az nem szeret a figyelem középpontjában lenni, és hajlamos magába zárkózni.

Továbbá míg azok, akik kerekded betűket formálnak inkább kreatív és művészlelkű emberek, addig a szögletes betűk agresszív és heves természetről árulkodnak. Azok pedig, akik betűiket összekötik egymással - csakúgy, mint az egyenes írók - általában logikus és gyakorlatias döntéseket hoznak.

Kis hurok és nagy hurok
Azok akik például az "l" betű írásakor nagy hurkot kanyarítanak, általában nyugodt természetűek, szeretik a spontaneitást, élvezik, ha új dolgokat próbálhatnak ki. A kisebb, szűkebb hurkot használók ezzel szemben sokkal szkeptikusabbak az idegenekkel, és kevésbé nyitottak.

Hogyan tesszük fel az i-re a pontot
Ha meglehetősen magasra kerül az i betű ékezete, akkor az illető nagyszerű képzelőerővel bír, és talán egy kicsit gyerekes is. Ugyanez vonatkozik azokra, akik a sima pont helyett egy üres karikát írnak ékezet gyanánt.
Ha a pont épp az i betű felé kerül, akkor írója általában elég alapos, aki mindig odafigyel a részletekre, ha viszont az ékezet az i betűtől inkább balra található, akkor az írója szereti halogatni a dolgokat.

Az aláírás is sokat számít
Akiknek az aláírása olvashatatlan, általában magukba zárkózó emberek, akiket nehéz megérteni. Sőt mi több, kutatások szerint az olvashatatlan aláírással gyakran jár együtt arrogáns személyiség is.

Mindeközben azok, akiknek olvasható az aláírásuk, sokkal magabiztosabb és nyitottabb személyiségűek.

Menniyre nyomjuk rá a tollat
Azok az emberek, akik erősen rányomják a tollat a papírra, általában komolyabban veszik a dolgokat. Ha viszont túlságosan erősen teszik, akkor ez már olyan személyiségről árulkodik, aki nehezen viseli a kritikát.

A könnyedén írók ezzel szemben sokkal érzékenyebbek, de az is megeshet, hogy kevésbé energikusak.

Írásunk sebessége pedig arról árulkodik, hogy mennyire vagyunk türelmesek. A gyorsan írók nem bírják a késlekedést, míg akik lassabban vetik a betűket, sokkal szervezettebbek.

Címkék: kézírás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.