Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Július 17. 09:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Készül a Széljáró Balladás második lemeze

Készül a Széljáró Balladás második lemeze

Második hanglemezének felvételeit kezdte meg nemrég a Széljáró Balladás Együttes.

Második hanglemezének felvételeit kezdte meg nemrég a Széljáró Balladás Együttes. A kiskunfélegyházi zenekar az első, 2011. év elején megjelent „Duhaj gyerek vagyok” című albumán a Dél-alföldi betyárvilág emlékét idézte fel régi betyárballadákkal.

Terveik szerint a második lemezük is – hasonlóan az elsőhöz – tartalmaz majd irodalmi elemeket, a dalok közé pedig olyan, Sövény Tibor által gyűjtött rövid archív felvételeket illesztenek majd, amelyeken idős pásztoremberekkel készült interjú részletek hallhatók, akik mesélnek az egykori és mai világ pásztoréletéről az ők sajátos nyelvezetükkel, világszemléletükkel fűszerezve.
A Széljáró Balladás zenéje ezúttal is a népi hagyományokat követi, átdolgozott tradicionális dalaik most a betyárvilágot követő időszakot, a pásztorélet világát, a pusztai emberek gondolkodás módját tükrözik.
Első lemezfelvételük óta több változás állt be a zenekar életében. A zenészek létszáma négyről hat főre emelkedett, ennek köszönhető, hogy dúsabb hangzású hangszereléssel kezdhették meg a felvételeket. Hangszereik sorában új a különbféle ritmus hangszerek és a tekerőlant, amely jellegzetes népi hangszerként volt jelen elődeink közösségi életében.
A stúdiófelvétel költségét helyi támogatók és a makói rajongóik felajánlásából tudták biztosítani. Reményeik szerint október körül jelenik meg a hanglemez. Kiadásához, sokszorosításához azonban még támogatókat keresnek.
A zenekar tagjai: Pázmándi Judit – ének, hegedű. Sövény Tibor – próza, ének, akusztikus gitár. Nagyapáti Anita – akusztikus basszusgitár, ének. Molnár István – cajon, darbuka, udu, doromb. Hegyi Bence – dobok, percussions. Vas László – ének, akusztikus gitárok, hosszúfurulya, tekerőlant.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 10:49, kedd | Helyi

Sosem volt még ilyen könnyű a poloskák elleni védekezés

Ezek a trükkök működnek.

2021. Május 18. 10:43, kedd | Helyi

Megtarthatók lesznek a ballagások

Jó hír, hogy 2021. május 25. után megtarthatók a ballagások, mind a közoktatási, mind pedig a szakképző intézményekben - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

2021. Május 18. 09:40, kedd | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért

OP-5.3.5-18-2020-00184

2021. Május 18. 08:11, kedd | Helyi

Kisállatok és szupererejük

Ismerd meg jobban a kiskedvenced!