Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2020. Október 17. 09:26, szombat | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Kedves Félegyháziak!

Kedves Félegyháziak!

Ez a járvány még legalább hat hónapig velünk marad.

Hat éve ígéretet tettem Önöknek, hogy mindig, minden körülmények között őszinte leszek Önökhöz. Ehhez azóta is tartom magam. Ezért sem hagyhatom szó nélkül a szociális otthon kapcsán bennünket ért kritikákat.

Ez a járvány még legalább hat hónapig velünk marad. A vírus ott van az intézményekben, felüti a fejét a szomszéd irodában, elragadja a kollégát, karanténba zárja a lányomat, akinek az osztálytársa fertőződött meg.

Ismeretlen utakon járunk, folyamatosan tanulunk. Gyakran szép sikereket könyvelhetünk el, máskor meg futunk az események után és igyekszünk pillanatok alatt és jól reagálni a történésekre. Több, mint száz kollégám, szakmájukat élethivatásszerűen végző szakemberek dolgoznak azért, hogy a város működőképes maradjon. A járványhelyzet kezelése során minden nap több tucat döntés születik itt, Félegyházán is.

Ilyen döntés volt az is, hogy az idősek otthonában a tömeges Covid-teszteredmények után egy héttel jelent meg a témában született nyilvános tájékoztatás.

Ennek oka az volt, hogy még nem állt rendelkezésünkre minden olyan információ, amelyek ahhoz voltak szükségesek, hogy valós, tényszerű információkat közölhessünk Önökkel. Ezt csak a teljes intézmény tesztelése, és a kontaktkutatások lezárása után tudtuk megtenni és akkor azonnal meg is tettük a város lapjában. Tényszerűen, pánikkeltés és a félelem további gerjesztése nélkül tájékoztattunk.

A jövőre nézve: Én, mint a város polgármestere továbbra sem kapom meg a város járványügyi adatait, így erről továbbra sem tudom tájékoztatni Önöket. Arról például, hogy a Dózsa Iskolában is van fertőzött kisgyermek, én is csak mint apa értesültem, mikor haza kellett vinni a gyermekemet.

Egyet szeretném ha tudnának: minden kollégám, ápoló, gondozó, járványügyi szakember, orvos, emberfeletti teljesítményt nyújt és a betegségek idézte fájdalomban osztozunk az érintett családokkal. Ugyanabban a városban élünk, ugyanazt akarjuk, ugyanaz az érdekünk: a legjobb tudásunk szerint mérsékelni a járvány Félegyházát érintő hatásait és megóvni lakóit a járvány következményeitől.

Ez az időszak nem a politikai sárdobálás és lejáratás időszaka. Most nem népszerűséget kell hajhászni, hanem mindenkinek tenni kell a dolgát. Sokszor elmondom, hogy a várostól igyekszem távol tartani a politikát. Akik ezzel nem értenek egyet, azokat a politikai szereplőket is arra kérem, hogy ebben az ügyben fogadják el: én vagyok a város vezetője. Nem vagyok járványügyi szakember és egyik politikai szereplő sem az. Döntéseimet éppen ezért nem az ő politikai véleményük, vagy facebook bejegyzések alapján, hanem a szakmailag kompetens személyekkel, így a kórház igazgatójával, az egészségközpont igazgatójával, a szociális és egészségügyi intézmények vezetőivel, a rendőrkapitánnyal, a katasztrófavédelem és a járási hivatal vezetőjével és a járványügyi hatóság szakembereivel konszenzusban hozom meg. Velük egyeztetünk naponta akár többször is az elmúlt nyolc hónapban.

Ki kell mondani: A járvány miatt az élet nem áll meg és nem állhat meg még egyszer a városban, mert azt nem bírnánk ki. A járvány kezelése mellett ezért most ha lassabb ütemben is, de folytatjuk a város építését, szépítését.

Ehhez kérek Önöktől további megértést és bizalmat.

Tisztelettel: Csányi József polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 11:04, szerda | Helyi

Túladagolható-e a C- és a D-vitamin?

A C- és a D-vitaminok elengedhetetlenek az erős immunrendszerhez.

2020. Október 21. 11:00, szerda | Helyi

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Építészeti Díjait és a Mende Valér díjat

Bács-Kiskun Megye Építészeti Díját három kecskeméti és egy kalocsai építésznek ítélték oda.

2020. Október 21. 10:55, szerda | Helyi

Rég nem látott arcát mutatja a Péteri tó

A Kiskunsági Nemzeti Park gondozásában lévő KEHOP pályázat határidőn belül lezárulhat, így a következő évben a természet újra zavartalanul birtokba veheti a tavat.

2020. Október 21. 08:49, szerda | Helyi

Lehetséges, de megfontolandó az osztálykirándulás

Minisztériumi ajánlás szerint lehetséges, de megfontolandó az osztálykirándulások megtartása.