Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2020. Május 23. 09:25, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Így készülnek a luxushotelek az újranyitásra

Így készülnek a luxushotelek az újranyitásra

Egyre több országban enyhítenek a kijárási korlátozásokon, és az emberek nem adták fel a reményt, hogy egy idő múlva már utazni is újra lehet majd.

Persze semmi nem lesz olyan, mint a vírus előtt, így a szállodáknak is új protokollokat kell életbe léptetniük a minél biztonságosabb vendéglátás érdekében.

A Hilton szállodalánc nemrégiben jelentette be, hogy együttműködést kötöttek az RB nevű céggel, amely a Lysol és Dettol nevű fertőtlenítőszereketgyártja. Ezenkívül felkérték a Mayo Clinicet arra, hogy dolgozzanak ki számukra egy olyan takarítási módszert, ami magában foglalja az olyan, gyakran megérintett felületek tisztítását is, mint a kapcsolók, kilincsek, ajtógombok, távirányítók és termosztátok.

Emellett az olyan kényelmi eszközöket, mint a toll, papír és egyebek, eltávolítják majd a szobákból, a közösségi helyiségek és edzőtermek takarításának gyakoriságát pedig megnövelik. Azt is közölték, hogy igyekeznek minél szélesebb körben kiterjeszteni az érintésmentes "Digital Key" szolgáltatást, amivel a vendégek a mobil eszközeik segítségével csekkolhatnak be a hotelbe és juthatnak be a szobájukba.

Higiéniai menedzsert alkalmaznak
A Hyatt szállodalánc a Global Biorisk Advisoryval együttműködve dolgozza ki az új takarítási protokolljait és akkreditációs programját. Szeptembertől minden hoteljüknek lesz egy higiéniai menedzsere, aki azért fog felelni, hogy betartsák az új takarítási előírásokat. Ők felelnek majd azért, hogy a vendégek a közösségi terekben betartsák a megfelelő szociális távolságot, ellenőrzik a személyzet képzését, az élelmiszerbiztonságot és a levegő minőségét.

A Marriott International szállodalánc azt jelentette be, hogy új, high-tech higiéniás stratégiát terveznek, amelyben az elektrosztatikus porlasztók és kórházi szintű fertőtlenítők használata is szerepel. Emellett a cég olyan ultraibolya-technológiát is tesztel, amivel fertőtleníthetők a személyzet által közösen használt kulcsok és eszközök.

Ezek az intézkedések létfontosságúak a járvány miatt jelentős bevételkiesést elszenvedő szállodáknak. Helyre kell ugyanis állítaniuk a vendégek bizalmát annak érdekében, hogy újra náluk foglaljanak szobát, ha lehetőségük lesz az utazásra.

Forrás: sg.asiatatler.com

Címkék: luxushotelek

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.