Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Szeptember 13. 09:18, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Idén is a bugaciak libapörköltje volt a legfinomabb

Idén is a bugaciak libapörköltje volt a legfinomabb

A megszokottnál is nagyobb érdeklődéssel zajlott idén a Libafesztiválhoz kapcsolódó főzőverseny.

Szeptember 11-én mintegy 38 csapat mérte össze hozzáértését a Ki mit tud sütni-főzni a libából főzőversenyen. A zsűri tagjai - mint már tizenkettedik éve - ezúttal is Bede Róbert mesterszakács és Szőke András humorista volt. Véleményük szerint idén a főzőmesterek nagyon bátrak voltak, nagyon komolyan vették a versenyt, többet fűszereztek, többféle alapanyagot használtak és színesebben főztek. Többen próbáltak különlegeset, elfeledettebb, előhozottabb alapanyagokkal dolgozni és változatosabb, színesebb köreteket felépíteni és minél többféle dolgot tálalni a tányérra, hogy igazi kulináris élmény legyen a kóstolás. Épp ezért volt nagyon nehéz dolga a zsűrinek felállítani közöttük a sorrendet.

- Az ezen a versenyen résztvevők közül 16-18 csapat ételével bármelyik más fesztiválon, az ország bármely pontján simán helyezett lehetett volna – e szavakkal érzékeltette az ételek kiváló minőségét Bede Róbert mesterszakács.

A nyerteseket három kategóriában díjazták, valamint két különdíjat is kiosztottak, ezenkívül a legszebb szakácsné is díjat vehetett át.

Az Integrál Zrt. felajánlásának köszönhetően az első helyezettek 30.000 Ft-os ajándékutalványt, a második helyezettek 20.000,-Ft-os, a harmadik helyezettek pedig 10.000 Ft-os utalvánnyal gazdagodtak. Az ajándékokat és az utalványokat dr. Horváth Sándor az Integrál Zrt. vezérigazgatója, valamint az Integrál Zrt. Baromfifeldolgozó üzemének vezetője, Dobosné Németh Ottília adta át.

Idén a legszebb szakácsnénak járó oklevelet és ajándékot a Lúdláp csapatából Széchenyi Regina vehette át. Különdíjat vehetett át az Amatőr királyi szakácsok csapata, akik mintegy életmű díjként az évek óta legszínesebb csapatnak járó oklevelet és ajándékutalványt vehették át. Szinté különdíjjal jutalmazták a Lúdanyó csapatot is, akik pörkölt kategóriában indultak.

További helyezettek:

Pörkölt kategóriában: 1. Bugaci csapat, 2. Li-barátok, 3. Délszáz

Leves egytálétel kategóriában: 1.Mézesek libaragu, 2.Bugaci betyárok, 3. Vörös lúd

Sült kategőriában: 1. Boldogság klub, 2. Tom's grill 3. Csikéria

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 09:03, szombat | Helyi

Mindig régésznek készült a múzeumigazgató

Kuzsinszky Bálint-emlékéremmel ismerték el a kiskunfélegydázi dr. Rosta Szabolcs régész, múzeumigazgató munkásságát.

2021. Október 16. 08:55, szombat | Helyi

Napi 70 áldozatot szed a hirtelen szívhalál

Október 16. Az Újraélesztés Napja

2021. Október 16. 08:52, szombat | Helyi

Valóban rontja a látást, ha a szemünkbe lóg a hajunk?

Tények és tévhitek a látásról

2021. Október 15. 13:24, péntek | Helyi

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő