Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 18. 21:17, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Gólfesztivált rendezett a Kiskunfélegyháza

Gólfesztivált rendezett a Kiskunfélegyháza

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban három fordulóval a zárás előtt a három pont előnnyel éllovas Kiskunfélegyháza a Szabadszállást fogadta.

Meggyőző, parádés játékkal kilenc góllal verték a hazaiak a Szállást - adta hírül a BAON internetes hírportál.

A forduló előtt sokan meglepetést szimatoltak ebben a párosításban, nos, a meglepetés be is jött. Arra ugyanis senki nem számított, hogy tíz góllal, kilenc gólos különbséggel fogja elintézni a Kiskunfélegyháza a Szabadszállást. Pedig a vendégek a 11. percben Kotliár révén vezetést is megszerezték, és aztán az első félóra végéig tartották is magukat, akkor azonban a 30. percben Palásti előbb egyenlített, majd Marsa Levente két perc alatt meg is fordította az eredmény, így 3–1-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. Ami a második félidőben következett, azt Félegyházán beírják a szép emlékek könyvébe, Szabadszálláson pedig igyekeznek lehetőleg már vasárnapra elfelejteni.

Ez a győzelem ugyanakkor félegyházi szemszögből azt jelenti, hogy Kiskunfélegyháza a jövő hétvégén győzelem esetén megye egyes bajnokot avathat.

Koncz Zsolt, a KHTK játékos-edzője: – Jól kezdtük a mérkőzést annak ellenére, hogy az ellenfél megszerzte a vezetést. Végig uraltuk a játékot, ami a gólok számában is megmutatkozott. Örülök neki, hogy a második félidőben szárnyalt a csapat és végig dolgozott azon, hogy meglegyen a siker.

Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója: – Nem jó előjelekkel érkeztünk Félegyházára. Sok volt a sérültünk, hiányoztak meghatározó játékosaink. Németh Krisztiánt, az első számú kapusunkat kéztörés miatt kellett nélkülöznünk. A második számú hálóőrünk pedig a meccs végére megsérült, így az ifi kapusunk állt be helyére. A mérkőzés közben kommunikációs zavar alakult ki a csapaton belül, ami jócskán rányomta a bélyegét játékunkra. Kétségkívül jól futballozott a Félegyháza, ám az eredményt túlzónak érzem, mai nem tükrözi a két csapat közötti valós különbséget. Gratulálunk a Félegyházának.

Kiskunfélegyházi HTK- Szabadszállási SE 10–1 (3–1)

Kiskunfélegyháza, 150 néző. Vezette: Allaga Iván (Rácz, Keresztes)

Kiskunfélegyházi HTK: Oroszi – Bábi (Kerepeczki 19.), Koncz Zs., Valkai (Kenderes 62.), Nagy (Koncz M. 62.), Huszka, Palásti (58.), Tóth, Makai (Szabó 69.), Marsa, Ábel. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Szabadszállási SE: Csorba (Kovács 70.)– Berényi, Pandur, Kotliár, Gavula, Progli (Lapéta 81.), Bajusz (Dézsi 88.), Hegedűs, Máruska (Halász 46.), Kapus, Kiss Sz. Szakmai igazgató: Pandur László.
Gól: Palásti a 30., az 52., a Marsa 40., 42., 59., Huszka Milán A. az 54., Ábel a 76., 85., Koncz Zs. a 84., 87., illetve Kotliár a 11. percben.
Sárga lap: Berényi a 43., Pandur a 36., Bajusz a 77., Kapus a 86. percben.

(Fotók: Gulyás Sándor - BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 16:00, vasárnap | Helyi

Több ezer résztvevőt várnak a 37. Balaton-átúszásra

Június 29-én 37. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legismertebb tömegsportrendezvényét, a Lidl Balaton-átúszást, amelyre idén is több ezer résztvevőt várnak a szervezők.

2019. Június 16. 12:00, vasárnap | Helyi

A lábmasszázs jótékony hatásai

A sok üléssel vagy állással járó munkák rendkívül megviselhetik a lábakat. Kifejezetten jótékony hatása lehet hát, ha esténként egy lábmasszázzsal frissítjük fel magunkat.

2019. Június 16. 10:00, vasárnap | Helyi

Magyar találmánnyal előzhetjük meg a vadgázolásos baleseteket

Hazánkban évente több ezer bejelentett vadbaleset történik, a gépjárművekben jelentős anyagi kár keletkezik, az utakon elpusztult nagyobb állatok számát pedig harmincezerre teszik a szakértők.

2019. Június 16. 09:10, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Szentháromság vasárnapja – 2019. június 16.