Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Szeptember 13. 21:47, hétfő | Helyi sport

Feltámadt a Koppányok Tűzmadara

Feltámadt a Koppányok Tűzmadara

2021. szeptember 5-én a Kiskunfélegyházi Parkerdőben rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület, a Tűzmadár Versenysorozatának harmadik fordulóját, amely egyben a sorozat döntő versenye is volt

Az ország sok tájáról érkeztek íjászok a Tűzmadár versenyre. 105 előnevezés érkezett és még a helyszínen is 23 nevezést fogadott a versenyiroda. A versenynapot megelőző szombaton csapatépítő és tereprendező napot tartottak a Koppányok a parkerdőben, estére kialakították mind a 24 célhelyet és lőállást, a különböző lőtávokkal. Szeptember 05-én vasárnap reggel nyolc órától indult az érkező versenyzők regisztrációja, 10 órakor pedig a megnyitó ünnepség. A megnyitó a Himnuszok éneklésével kezdődött, melyben közreműködött Kurai-Kis Szilvia csellista és Kiss Ákos Jenő dalénekes. A Himnuszok után Kapus Krisztián örökös versenymegnyitó tartotta meg beszédét, majd Dinnyés Gyula és Kis Mónika tájékoztatta az egybegyűlt íjászokat a pályával kapcsolatos szükséges tudnivalókról, és a betartandó biztonságtechnikai szabályokról. Ragyogó napsütésben telt a nap, viszont a pálya kialakítása révén egész nap hűs árnyékban lőttek a versenyzők. Nagyon jó hangulat jellemezte a megmérettetést. A kis létszámú csapatok baráti légkörben, ugyanakkor nagyon tisztességes sporttársi magatartást tanúsítva teljesítették a technikás pályát.

A Tűzmadár VS 3. fordulójának eredményei a Koppányoknál
Pusztai íj kategóriában:
1. helyezett lett: Fekete Katalin, Bicskeiné Csányi Mária,
2. helyezett: Kovács Máté, Keserű Szilvia,
3. helyezett: Patyi Norbert
További helyezések: Zoboki Botond 4., Tóth Mihály 4., Kurucz Orsolya 5., Szólya Imre 5., Lovas Ferenc 6., Szeibert Imre 7., Kis Csaba 8., Benoit Devisscher 8., Boldog Bence 11., Nyári István 12.

Vadászreflex íj kategóriában
1. helyezett lett: Zoboki Csenge, Kövecses Zsuzsanna
2. helyezett: Tamáskovics Gyula
További helyezések: Balanyi Sándor 4., Bense László 7. helyen végzett.

A három forduló összesített eredménye alapján a következő Bajnoki eredmények születtek:

Pusztai íj kategóriában:
Bajnoki 1. helyezettek: Zoboki Botond, Kovács Máté, Keserű Szilvia, Kurucz Orsolya, Szeibert Imre, Bicskeiné Csányi Mária
Bajnoki 2 helyezett : Tóth Mihály
Bajnoki 3. helyezett: Kis Csaba
További Bajnoki helyezések: Patyi Norbert 4., Boldog Bence 5. lett.

Vadászreflex íj kategóriában
Bajnoki 1. helyezett: Zoboki Csenge
Bajnoki 3. helyezett: Balanyi Sándor lett.

A következő hétvégén, szeptember 12-én a Koppányok 4 fős csapata utazott Turulmezőre, örömíjász versenyre. A Turulmezei íjászversenyek jó edzőmérkőzések a Koppány íjászok számára.

Eredmények:
Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 1., Balanyi Sándor 80,7 %-os teljesítménnyel a középmezőnyben végzett.
Pusztai íjjal: Fekete Katica 1., Bicskeiné Csányi Mária 3. helyen végzett.

A világjárvány a Koppányok csapatát is megviselte. Edzések és rendezvények maradtak el, anyagi források apadtak el. Viszont nyár végére a Koppányok Tűzmadara újra szárnyalt, és minden eddiginél nagyobb erővel és összetartással végezte a dolgát, ami iránt sziklaszilárd elhivatottságot érez. Vannak tervek a jövőre nézve is, azonban ezekről majd később szólnak a beszámolók.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 18:09, kedd | Helyi sport

Szépen teljesített a Koppány csapat

2021. szeptember 25-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület hat tagja utazott Gyulára egy meglehetősen mozgalmas íjász hétvégére.

2021. Október 11. 09:25, hétfő | Helyi sport

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

Gyöngyösön rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőre juthattak be a legjobbak.

2021. Október 04. 09:38, hétfő | Helyi sport

Magyar aranyérem a ifjúsági triatlon Eb-n

A magyar csapat nyerte meg vasárnap a vegyes váltók küzdelmét a törökországi Alanyában rendezett ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon.

2021. Október 01. 16:49, péntek | Helyi sport

Félegyházi triatlonosok az Ifjúsági Európa Bajnokságon Törökországban

Jó hírek érkeztek Törökországból! A magyar válogatottban szereplő Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos egyaránt bejutott a szombati „A” döntőbe.