Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 15. 17:05, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Fellobbant a harmadik gyertyaláng városunk adventi koszorúján

Fellobbant a harmadik gyertyaláng városunk adventi koszorúján

Kiskunfélegyháza adventi koszorúján december 14-én fellobbant a harmadik gyertya lángja.

A népes számban megjelent városlakókat Keresztes Tünde kulturális referens e szavakkal köszöntötte a városháza előtti gyertyagyújtási ünnepségen:

- Advent harmadik vasárnapja kiemelkedik a többi közül. Színe a rózsaszín mely az örömöt szimbolizálja. Már csak egy adventi vasárnap választ el bennünket a Karácsonytól.

Az üdvözlő gondolatokat követően Hatvani Zsófia református lelkésznő szólt a megjelentekhez. Beszédének nyitányaként Ézsaiás próféta könyvéből az adventi bátorítást, a 49. fejezetből a 16. verset olvasta fel: „Ímé, az én markaimba metszettelek fel téged, kõfalaid elõttem vannak szüntelen.”

- Nagyon vágyunk ebben az időszakban, hogy valaki érintsen bennünket. Fontos a testi érintés, hiszen ez a szeretet nyelve. De nemcsak a fizikális érintés fontos számunkra, hanem az, hogy valaki a lelkünket és az egész életünket megsimítsa. Különösen adventkor, a karácsonyi készülődéskor vágyunk erre mindannyian.
Azt is szeretnénk, hogy jó, tartalmas és szerencsés életet éljünk. De mikor értékes igazán számunkra az élet? Erről Isten beszél nekünk a Bibliában. Hiszen Neki az a legfontosabb, hogy mindannyiunk számára áldott legyen az élet. S mikor van jó helyen az életünk? Azt mondja az Úr: hogyha Isten tenyerében vagyunk. Mi emberek azonban Isten lábát szeretnénk megfogni, ahogy a mondás is tartja a szerencsés, jómódú emberekről: „Ő aztán megfogta az Isten lábát”. Mi emberek sokszor Isten személye nélkül vágyunk mindenre. Kell mindaz a jó, amit remélhetünk Tőle, de Ő Maga, a személye nem kell… - mondta a lelkésznő.
Az Ige azonban megtanít minket arra, hogy Isten tenyerében van nekünk jó helyünk. A Bibliában Isten karja, keze és tenyere az Ő védelmének a jelképe, mely arról beszél, hogy ha valaki odateszi az életét, akkor a legnagyobb biztonságban van. Akkor soha, de soha nem törlődik ki Isten figyelmének központjából és emlékezetéből. Pont erről szól a karácsony és az adventi időszak.

Mielőtt Balla László alpolgármester és Hatvani Zsófia lelkésznő meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusa és az iskola Kampanella Csengettyű Együttese ünnepi műsorral kedveskedett a megjelenteknek. A diákok felkészítő tanára: Nagyné Mészáros Erika, zongorán Pocskai Roland a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanára közreműködött.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.