Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 18. 11:15, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

A 90. Ünnepi Könyvhét keretében június 12-én mutatták be a Mesélő terek című antológiát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szépirodalmi pályázatot többféle témában 13-17 éves félegyházi fiatalok számára.
Így például „Mikor a téren” − a főtérhez, városi terekhez kapcsolódó, személyes vagy képzelt élményen alapuló verseket költhettek, az „Itt születtem én” − Félegyháza Petőfi-slammel témában, Petőfi hangját aktualizáló szülőváros-élményekről írhattak, „Térzene” témában dalokat, verseket, az „Ugróiskola” témában pedig a terekről és utcákról írhattak játékos gyerekverseket a fiatalok.

A pályázat nyertesei öt alkalomból álló, képességfejlesztő irodalmi work shopon vehettek részt Miklya Zsolt költővel és Miklya Luzsányi Mónika íróval. A legjobb írások pedig a Mesélő terek című kötetben jelentek meg a Félegyházán zajló Zöldváros projekthez kapcsolódóan – tudtuk meg Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatótól az antológia bemutatóján, ahol a diákok részleteket olvastak fel a kötetből.

A kötetben az alábbi alkotók műveit olvashatjuk: Bakos Zina Abigél, Baráth Klaudia, Bodor Noémi, Búcsú Alinda, Dobi Vanda, Dobozi Bence Márk, Dorogi Sára, Farkas Emma, Farmasi Eszter, Gál Boglárka, Gémes Gellért, Horvát Emma, Kálmán Vilmos, Kerekes Kornél, Kis Vivien, Könyves Mirjam, Nemcsok Patrik, Papp Vivien, Rácz János Dominik, Rádi Dóra, Szeri Noémi, Tóth Imre Gyula, Tóth Johanna, Tóth Zsófia és Vereb Eszter.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.