Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2019. Június 18. 11:15, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

A 90. Ünnepi Könyvhét keretében június 12-én mutatták be a Mesélő terek című antológiát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szépirodalmi pályázatot többféle témában 13-17 éves félegyházi fiatalok számára.
Így például „Mikor a téren” − a főtérhez, városi terekhez kapcsolódó, személyes vagy képzelt élményen alapuló verseket költhettek, az „Itt születtem én” − Félegyháza Petőfi-slammel témában, Petőfi hangját aktualizáló szülőváros-élményekről írhattak, „Térzene” témában dalokat, verseket, az „Ugróiskola” témában pedig a terekről és utcákról írhattak játékos gyerekverseket a fiatalok.

A pályázat nyertesei öt alkalomból álló, képességfejlesztő irodalmi work shopon vehettek részt Miklya Zsolt költővel és Miklya Luzsányi Mónika íróval. A legjobb írások pedig a Mesélő terek című kötetben jelentek meg a Félegyházán zajló Zöldváros projekthez kapcsolódóan – tudtuk meg Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatótól az antológia bemutatóján, ahol a diákok részleteket olvastak fel a kötetből.

A kötetben az alábbi alkotók műveit olvashatjuk: Bakos Zina Abigél, Baráth Klaudia, Bodor Noémi, Búcsú Alinda, Dobi Vanda, Dobozi Bence Márk, Dorogi Sára, Farkas Emma, Farmasi Eszter, Gál Boglárka, Gémes Gellért, Horvát Emma, Kálmán Vilmos, Kerekes Kornél, Kis Vivien, Könyves Mirjam, Nemcsok Patrik, Papp Vivien, Rácz János Dominik, Rádi Dóra, Szeri Noémi, Tóth Imre Gyula, Tóth Johanna, Tóth Zsófia és Vereb Eszter.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 18:53, szombat | Helyi

Kórházparancsnokokat vezényelnek ki a magyar kórházakba

Hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás "kórházparancsnokok" – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

2020. Március 28. 18:11, szombat | Helyi

Jelentős fagy várható a jövő héten

Jelentős fagy várható a jövő héten – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Március 28. 18:05, szombat | Helyi

Ne feledje! Ma éjjel állítjuk az órákat

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás.

2020. Március 28. 17:10, szombat | Helyi

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Az operatív törzs támogatta az ITM javaslatát, hogy az egészségügyi dolgozók – a járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként – díjmentesen utazhassanak.