Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2021. Január 14. 09:07, csütörtök | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Energiatakarékosabb lesz az értéktár épülete Bugacpusztaházán

Energiatakarékosabb lesz az értéktár épülete Bugacpusztaházán

A fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált TOP (Terület és Településfejlesztési Operatív Program) keretében történik meg.

A régóta felújításra szoruló, elavult és rossz energiahatékonyságú épület elmarad a napjainkban elvárt műszaki, hőtechnikai és energetikai követelményektől. Ebből adódóan az épület fűtéséhez és hűtéséhez szükséges energiamennyiség lényegesen nagyobb annál, mint ami elérhető lenne korszerű technológiák alkalmazásával.

Az elnyert vissza nem térítendő támogatásból megvalósulhat a hivatal épületének a külső hőszigetelése, nyílászáró cseréje és a fűtési rendszer fejlesztése.

A projekt fontos célja az intézmény által kibocsátott szén-dioxid mennyiség csökkentése is. A meglévő infrastruktúra korszerűsítésével a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalon lesznek elérhetők a helybéliek számára.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 14:47, vasárnap | Helyi

A hideg lábak hat ellenszere

A téli hónapokban sokan küzdenek azzal, hogy lábuk olyan fagyos, mint a jég, és hiába húznak zoknit, a hűvösség nem tágít. Tippjeink segítségével újra felmelegíthetjük a hideg lábfejeket!

2021. Január 24. 14:34, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 3. vasárnap – 2021. január 24.

2021. Január 24. 12:06, vasárnap | Helyi

A Batthyány Iskolában is megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról

Január huszonkettedike. 1989 óta ekkor ünnepeljük a magyar kultúra napját.

2021. Január 24. 11:40, vasárnap | Helyi

Télen fokozottan vigyázni kell a szívbetegeknek

A szív- és érrendszeri betegségeket világszerte, így Magyarországon is a vezető halálozási okok között tartják számon, hazánkban minden második embert érint.