Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Február 24. 13:54, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Elindult az Egészség Korzó, lehet csatlakozni a csoporthoz

Elindult az Egészség Korzó, lehet csatlakozni a csoporthoz

Február 15-én útjára indult az Egészség Korzó, amely az Egészségfejlesztési Iroda és Fliszár Dóra edző együttműködésének a gyümölcse.

A projekt teljes egészében az online térben valósul meg, egy Facebook-csoport keretében, ahová bátran csatlakozhatnak az életmódot váltani vágyó, mozogni szerető érdeklődők, de bárkit szeretettel várnak, aki egy kis nyitottságot is érez a téma iránt .

Tóth Katalin, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője a Félegyházi Közlöny munkatársának elmondta, hogy az elmúlt években volt már kapcsolatuk Dórival, ami során megtapasztalták, hogy milyen gyorsan egymásra tudnak hangolódni és milyen jól együtt tudnak dolgozni. Ezt továbbgondolva alkalmazkodtak az online térhez, ahol ez a programsorozat jelenleg megvalósítható.

A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni és február 22-étől már elérhető a tényleges edzésprogram a Félegyházi Egészség Korzó Facebook-csoportban. 10 héten át visszanézhető mozgásvideókkal, mentális segítséggel jelentkeznek és a program magját képezi még az egészséges énkép és táplálkozás témája is – részletezte a program lényegét Fliszár Dóra edző.

Modok Ágnes pszichológus, az EFI mentálhigiénés vezetője felhívta a figyelmet a fizikai egészség mellett a lelki, mentális egészség fontosságára is. Elmondta, hogy a sportolás a testi és a lelki jóllétet kínálhatja, mindezek mellett pedig rendkívül jó hatással lehet a társas kapcsolatainkra is. Hangsúlyozta: nem élsportra gondol jelen esetben, nem megterhelő, erőn felül teljesített gyakorlatokra, hanem arra, ami örömöt ad annak, aki végzi. Ez lehet egy kiadós séta, egy kirándulás, kocogás vagy torna is. De bármit is választunk, az segít a stressz oldásában, sikerélményt és ez által önbizalmat ad.

Modok Ágnes szerepe a programban a testmozgás, az egészséges életmód lelki oldalának támogatása olyan hétköznapi módszerekkel, amelyek mindenki számára elérhetők.

(Kép és hír forrása: Félegyházi Közlöny - Z.A.)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 18. 10:45, vasárnap | Helyi

Fontos változás a SZÉP kártyáknál

A kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is felhasználhatja.

2021. Április 18. 10:43, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Húsvét 3. vasárnapja – 2021. április 18.

2021. Április 18. 10:00, vasárnap | Helyi

A D-vitamin-hiány jelei

Bár kora tavasszal a magyarok 95 százaléka szenved D-vitamin-hiányban (jelentős részük kritikus mértékben), továbbra is mindössze a lakosság tizede figyel oda a megfelelő pótlásra.

2021. Április 18. 08:00, vasárnap | Helyi

Így lassíthajuk az öregedést

Minden évtizeddel nő a sérülések és a krónikus betegségek kockázata. Mit tehetünk ezek ellen?