Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2018. December 12. 17:22, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok

A nagycsaládosokat és a 2018-as év újszülöttjeit köszöntötte ma (december 12-én) a Móra Ferenc Művelődési Központban városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester.

Több évtizedes hagyomány, hogy karácsony közeledtével városvezetésünk a legfiatalabb félegyházi polgárokat, valamint a 3 vagy több gyermeket nevelő családokat felköszönti. Ebben az évben 232 nagycsalád, 188 újszülött: köztük 7 ikerpár és szüleik kaptak meghívást a Nagycsaládok és Újszülöttek Karácsonyi Ünnepségére.

Ahol gyermek van a családban, ott a karácsony az első adventi gyertyagyújtással és a Mikulás érkezésével kezdődik. A kisgyermekes családban a szülők is újra átélik gyermekkoruk meghitt pillanatait. Felidézik magukban a fenyőfa, a szaloncukor, a mézeskalács és a szeretett otthon illatát. Talán a gyermekeikhez hasonlóan ők is elkezdik várni a karácsonyi csodát. Melegség tölti el szívünket karácsony közeledtével. Egy-egy pillanatra megállunk és számvetést készítünk az elmúlt évről. Felidézzük a gyermekeinkkel töltött pillanatokat és minden szépségét, jóságát elraktározzuk lelkünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező év napjaira – mondta köszöntő beszédében az alpolgármester.

Az ünnepi műsorban a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak elő dalokat, majd a PROFI-L Bábcsoport Mikulás-váró műsorát láthatták a megjelent apróságok és hozzátartozóik.

A kellemes hangulatú délután zárásaként a művelődési ház kistermében roskadásig megterített asztalról fogyaszthattak a vendégek illatos kalácsból, süteményből, gyümölcsökből és üdítőből.

Az önkormányzat 10.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal is megajándékozta az újszülöttek szüleit, valamint a nagycsaládosok is utalványt kaptak karácsonyra. Az utalványokat a polgármesteri hivatal aulájában az ügyfélszolgálati pultnál lehet átvenni személyesen vagy meghatalmazott útján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 01. 14:12, szerda | Helyi

Egy hajóban

Párbeszédre hívták Lakitelek-Tőserdő üdülőtulajdonosait.

2020. Július 01. 11:08, szerda | Helyi

Kiskunfélegyházára érkezett a Police Coffee

A városlakók egy finom kávé mellett bűnmegelőzésről és vagyonvédelemről kaptak felvilágosítást a rendőröktől.

2020. Július 01. 08:42, szerda | Helyi

Városi sétákra hív Kiskunfélegyháza

A sétákra minden szombaton sor kerül, minden alkalommal más-más személy vezetésével.

2020. Július 01. 08:30, szerda | Helyi

Miért lesz valaki allergiás?

Felmérések szerint világszerte egyre többen küzdenek allergiás megbetegedésekkel.