Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2018. December 12. 17:22, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok

A nagycsaládosokat és a 2018-as év újszülöttjeit köszöntötte ma (december 12-én) a Móra Ferenc Művelődési Központban városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester.

Több évtizedes hagyomány, hogy karácsony közeledtével városvezetésünk a legfiatalabb félegyházi polgárokat, valamint a 3 vagy több gyermeket nevelő családokat felköszönti. Ebben az évben 232 nagycsalád, 188 újszülött: köztük 7 ikerpár és szüleik kaptak meghívást a Nagycsaládok és Újszülöttek Karácsonyi Ünnepségére.

Ahol gyermek van a családban, ott a karácsony az első adventi gyertyagyújtással és a Mikulás érkezésével kezdődik. A kisgyermekes családban a szülők is újra átélik gyermekkoruk meghitt pillanatait. Felidézik magukban a fenyőfa, a szaloncukor, a mézeskalács és a szeretett otthon illatát. Talán a gyermekeikhez hasonlóan ők is elkezdik várni a karácsonyi csodát. Melegség tölti el szívünket karácsony közeledtével. Egy-egy pillanatra megállunk és számvetést készítünk az elmúlt évről. Felidézzük a gyermekeinkkel töltött pillanatokat és minden szépségét, jóságát elraktározzuk lelkünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező év napjaira – mondta köszöntő beszédében az alpolgármester.

Az ünnepi műsorban a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak elő dalokat, majd a PROFI-L Bábcsoport Mikulás-váró műsorát láthatták a megjelent apróságok és hozzátartozóik.

A kellemes hangulatú délután zárásaként a művelődési ház kistermében roskadásig megterített asztalról fogyaszthattak a vendégek illatos kalácsból, süteményből, gyümölcsökből és üdítőből.

Az önkormányzat 10.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal is megajándékozta az újszülöttek szüleit, valamint a nagycsaládosok is utalványt kaptak karácsonyra. Az utalványokat a polgármesteri hivatal aulájában az ügyfélszolgálati pultnál lehet átvenni személyesen vagy meghatalmazott útján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 16:54, szerda | Helyi

Humánmeteo: kellemetlen csütörtök jön

Csütörtökön nemcsak a kettősfronti hatás, hanem az erős szél is okozhat kellemetlen humánmeteorológiai panaszokat.

2019. December 11. 16:46, szerda | Helyi

Téli igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

Az alábbiakban a Polgármesteri Hivatal ünnepek alatti nyitva tartásáról és ügyfélfogadási rendjéről adunk tájékoztatást.

2019. December 11. 15:49, szerda | Helyi

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért, a megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor.

2019. December 11. 14:00, szerda | Helyi

Kosármeccsel emlékeztek meg a nagy múltú testnevelő tanárnőről

A Közgazdasági Szakgimnázium évről-évre megemlékezik legendás testnevelő tanáráról Bódi Tivadarné Éva néniről.