Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Augusztus 25. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Családi délutánra várta az érdeklődőket a múzeum

Családi délutánra várta az érdeklődőket a múzeum

A Kiskun Múzeum udvarán augusztus 23-án (pénteken) „Malom alatti sokadalom” néven családi napot tartottak.

A Múzeumok Éjszakáján 3 tanulmánytárat adtak át a közönségnek: a kőzetgyűjteményt, a fegyvertárat és a néprajzi gyűjteményt, de megtekinthették az érdeklődők az új régészeti kiállítást is, amely szélesebb spektrumban mutatja be Kiskunfélegyháza és környékének régészeti leleteit a neolitikumtól egészen az 1526-os Mohácsi vészig.

A múzeum következő nagyobb felújítási része a szélmalom rekonstrukciója, ami hosszú ideje húzódik. Sikerült rá egy jelentős támogatást nyerni egy határon átnyúló IPA pályázatnak köszönhetően, de városunk önkormányzata is jelentős önerőt vállalt.
Noha a szélmalom még augusztus 23-ára, a „Malom alatti sokadalom” rendezvényre még nem készült el, de a múzeum dolgozói szerettek volna tájékoztatást adni, hogy miképp haladnak a munkálatok.

S mivel a nyár, a betakarítások, a gabona érésének, learatásának, illetve az új kenyérnek az ünnepe, a malom pedig ehhez szorosan kapcsolódik, ezért döntöttek úgy, hogy ezt a rendezvényt közvetlen az augusztus 20-ai ünnep után szervezik meg.

A családi programot a szabadtéri kikapcsolódási lehetőségek mellett kézműves foglalkozások és előadások is színesítették, illetve a kunszállási Júlia Malom munkatársa is rendelkezésére állt mindenki számára, akik kíváncsiak voltak a szakmához kapcsolódó érdekességekre.

A szervezők gondoskodtak az ínycsiklandó harapnivalóról is. Látványos szabadtéri kemencés kenyérlángos sütéssel és egyéb finomságokkal kínálták a vendégeket.

A program a HUSRB/1602/31/0252 referenciaszámú „MILLS’ ROUTE” című IPA projekt támogatásával került megrendezésre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 14:01, hétfő | Helyi

Lehet, hogy különcök, de helyén van a szívük

Több mint nyolcszázezer forintot gyűjtöttek a kiskunfélegyházi tetoválófesztivál résztvevői október 19-én a kecskeméti újszülöttosztály részére.

2019. Október 21. 08:39, hétfő | Helyi

NAV ellenőrzés Félegyházán

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága ellenőreinek jelenlétére lehet számítani október 22-én, kedden Kiskunfélegyházán.

2019. Október 20. 15:09, vasárnap | Helyi

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú – 2016. január 1-től kibocsátott – személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez – közölte a MÁV Zrt. vasárnap.

2019. Október 20. 15:04, vasárnap | Helyi

Kalocsán maradt alul a P&P KHTK

Kalocsán a Gézengúz UKC otthonában vendégszerepelt a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata a megyei bajnokság 6. fordulójában.