Városlista
2019. október 20, vasárnap - Vendel

Hírek

2015. Március 28. 07:30, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Bemutatkozott az IKON a Rocktárban

Bemutatkozott az IKON a Rocktárban

Kellemes hangvételű, baráti beszélgetést szervezett a Rocktár március 27-én 16 órára az IKON - Ifjú Konzervatívok a Nemzetért
Közösség elnökségével.

Kellemes hangvételű, baráti beszélgetést szervezett a Rocktár március 27-én 16 órára az IKON (Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Közösség) elnökségével.

A fiatal politológusokból álló egyesület tulajdonképpen a Nemzeti Fórum Egyesület ifjúsági tagozata, mely 2014. szeptember 6-án, Dabason alakult meg Lezsák Sándor országgyűlési képviselő segítségével és feltett célja, hogy felkeltse többek között a félegyházi fiatalok érdeklődését is saját sorsuk és jövőjük iránt.

A kerekasztal beszélgetés az "Unod a politikát? Alakítsd te! " címet kapta, mely méltán tükrözte a délután témáját.

Az öt elnökségi tagból négyen voltak jelen az eseményen:

Nagy Dóra - IKON elnöke (politológus és jelenleg a közigazgatásban dolgozik)

Kárász Viktória IKON titkára

Bosnyák Dániel politológus, egyetemi hallgató, aki az arculatért felelős

Hágen Ádám politológus és szintén a közigazgatásban dolgozik.

Mindannyian a Miskolci Egyetem politológia szakán tanulnak/tak.

Köztudott, hogy a fiatalok egyáltalán nem érdeklődnek a politika iránt. Nagyon nehéz feladatot vállalt magára az IKON közössége azzal, hogy felkeltse a figyelmüket az ifjabb generációnak és tudatosítsa bennük, hogy sorsuk változtatásához a kulcs a saját kezükben van.

Nem felülről kell várnunk a döntéseket és abban bíznunk, hogy majd "odafönt" megmondják mi lesz a sorsunk, mi lesz a életünkkel, hanem mi magunknak kell tennünk érte a helyi közösségek erősítésével. Alulról kell megszervezni a politikát egy kisebb közösségből kiindulva.

Az IKON újfajta látásmódot: a konzvervatizmust szeretné belevinni a politikába, jelen pillanatban ugyanis a liberalizmus az uralkodó szellem. A családi közösség értékelése és a haza nagyobb megbecsülése mind-mind olyan fontos dolgok, amelyeket el kell ültetni a fiatalok szívében. Azt a szemléletmódot el kell felejtetni a jövő generációjával, hogy "majd megcsinálják helyettünk".

A kerekasztal megbeszélés legfőképp arra szerette volna rávezetni a fiatalokat, hogy a politika nem mocskos, vagy korrupt dolog, hanem értékrendek ütközése. Olyan tevékenység, amelybe akarva-akaratlanul belekapcsolódik minden állampolgár. Kérdés az, hogy miképpen áll hozzá. Nem panaszkodnunk kell, hanem igenis tenni az érdekeinkért és a céljaink eléréséért.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 19. 14:52, szombat | Helyi

Kézírásunk ezt mondja el rólunk

Kézírásunk, csak úgy, mint az ujjlenyomatunk, teljesen egyedi. Írásunkból a szakértő szemek nemcsak a ránk jellemző tulajdonságokat, hanem akár az egészségügyi állapotunkat is ki tudják olvasni.

2019. Október 19. 12:50, szombat | Helyi

Ez lehet az utolsó nyárias hétvége

Szombat délután a többórás napsütés mellett többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég.

2019. Október 18. 14:04, péntek | Helyi

VI. Kiskunfélegyházi Makettkiállítás és Látványmakettezés

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör immár hatodik alkalommal rendezi meg a kiállítást és látványmakettezést, melynek célja, hogy minél több emberrel (korhatár nélkül) megismertesse a makettezés világának szépségét.

2019. Október 18. 13:12, péntek | Helyi

Egy hónap alatt 38 ezren töltötték le a MÁV-appot

Sikeres volt a július végétől augusztus utolsó napjáig zajló, a MÁV-appot népszerűsítő figyelemfelhívó kampány.