Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Szeptember 21. 09:42, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Autómentes napot tartottak Kiskunfélegyházán

Autómentes napot tartottak Kiskunfélegyházán

Városunk csatlakozott az Európai Mobilitás Hete programsorozathoz szeptember 20-án.

A Városi Sportcsarnok udvarán és aulájában különböző szórakoztató programokra invitálták városunk fiataljait. A reggeli órákban tartott megnyitón: Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket és az elsőnek érkező iskola diákcsoportnak ajándékkal kedveskedett. Szintén apró ajándékkal köszönte meg azoknak a elektromos autó tulajdonosoknak a fáradozását, akik a környezetbarát járműveiket elhozták a rendezvényre és bemutatták azokat az érdeklődőknek.

Délelőtt a Ments Életet Egyesület életmentő előadását hallgathatták meg a fiatalok. Kádár Gábornak, az egyesület elnökének az a véleménye, hogy az elsősegély oktatását már óvodás korban el kell kezdeni. Az is lényeges, hogy az oktatási - nevelési intézményekben dolgozók boldoguljanak az esetlegesen előforduló vészhelyzetek megoldásával.

Az előadások mellett számos érdekes program várta a rendezvény látogatóit. Így például a Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkatársai kézműveskedésre invitálták a gyerekeket, az IZS-TEAM motoros bemutatót tartott, a Süveges Autósiskola motorszimulátorral szórakoztatta a fiatalokat, a Rendőrkapitányság pavilonjában KRESZ tudását tesztelhette bárki, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. kerékpáros és gokart ügyességi versenyt rendezett, a NOR-BIKE kerékpárbolt ingyenes szervizelési lehetőséget nyújtott, és bárki tesztelhette a Merida E-Bike típusú biciklit, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjai pedig sorra készítették a csillámtetoválásokat. Aki pedig szerette volna lovaskocsival végigjárni a főutcát, az megtehette azt is.

A rendezvény szervezői gondoltak az izgő-mozgó fiatalságra is: egész nap lehetőség nyílt triciklizésre, tollaslabdázásra, kosárlabdázásra, pedálos gokartozásra, óriástrambulinozásra sőt még az óriássakkot is kipróbálhatta bárki. A harapnivalóról a Fornetti gondoskodott.

A kellemes nap végül a Záportározóhoz vezető nagy sétával zárult, melyet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Mozgáskorlátozottak Egyesülete szervezett.

Címkék: Autómentes nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 16:07, csütörtök | Helyi

Karácsonyi fúvószenekari hangverseny

A Kiskunfélegyházi Ifjúsági- és Koncert Fúvószenekar 2019. december 21-én és 22-én 18 órakor rendezi meg hagyományos karácsonyi koncertjét a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában.

2019. December 12. 13:56, csütörtök | Helyi

Köszöntötték a nagycsaládosokat és a legifjabb félegyházi lakost is

Mint minden évben, idén is ünnepi műsorral, uzsonnával és ajándékkal köszöntötték városunk nagycsaládosait és a legfiatalabb félegyházi újszülöttet.

2019. December 12. 13:16, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2019. December 12. 12:46, csütörtök | Helyi

Úszás és triatlon sportágakban tanulhatnak a gyerekek

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület 2020. január közepétől új kezdő csoportokat indít 5 éves kortól, ahol a gyerekek játékosan sajátítják el az úszás és a triatlon sportágak alapjait!