Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Október 07. 11:44, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Állati jó nap a felelős állattartás népszerűsítésére

Állati jó nap a felelős állattartás népszerűsítésére

Az Állatok Világnapja alkalmából „ÁllatiJó-napot” szerveztek október 6-án a Vasas Sportpályán.

A Családi Pikniket a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, a Köszi Klub és a kutyamenhely önkéntesei szervezték azzal a nem titkolt céllal, hogy népszerűsítsék a felelős állattartást és lehetőséget teremtsenek egy olyan kellemes nap eltöltésére, melyen a felnövekvő nemzedék legkisebb tagjai, szüleikkel együtt vidám programok keretében megismerkedhessenek az állattartás legfontosabb szabályaival.

A kellemes hangulatú szabadtéri rendezvényt a bemutatók mellett tánc- és bábelőadás, kézműves foglalkozások, buborékparti, állatsimogató és lovaskocsikázás is színesítette.

A kutyás és solymász-bemutatókon Papp Viktória, az egyik fő szervező amellett, hogy elmondta pontosan mit látnak az érdeklődők, megismertette a produkciókban részt vevő állattartók kedvenceit és kitért arra is, hogy miként jutottak el a kiképzésben ilyen szintre. Kihangsúlyozta, hogy tudatos és türelmes neveléssel ezek az állatok igazi családtaggá válhatnak, akikre minden körülmények között lehet számítani. Gondoskodásukat és törődésünket odaadó hűségükkel és szolgálatukkal hálálják meg, ami páratlan érték minden generáció számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 13:20, péntek | Helyi

A klímaváltozás hatására egyre több gólya marad itthon télen

A költöző madarakra is komoly hatással van a klímaváltozás, kutatók szerint a jelenség az emberi tevékenységgel karöltve gyökeresen megváltozatja a vonuló madarak szokásait, ami a hazai egyedeken is észrevehető.

2019. Szeptember 20. 13:17, péntek | Helyi

Levonhatja a munkáltató a munkabérből követelését?

A hatályos jogszabályok több módon is védik a munkabért, mint a munkavállaló és családja megélhetésének, egzisztenciájának alapkövét.

2019. Szeptember 20. 12:24, péntek | Helyi

Az Anyatej Világnapja

Szeretettel várnak minden érdeklődőt október 1-jén 10 órára a Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermébe.

2019. Szeptember 20. 10:13, péntek | Helyi

Szüreti felvonulás és mulatság Kiskunfélegyházán

2019. szeptember 21-én, szombaton 10 órától tartja meg hagyományos nagyszabású szüreti felvonulását a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő úti Gazdakör Kiskunfélegyházán.