Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2020. Január 23. 09:20, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

A világ legkisebb repülő személyautója már 2023-ban piacra kerülhet

A világ legkisebb repülő személyautója már 2023-ban piacra kerülhet

A Harry Pottertől a The Jetsons című sorozatig a repülő autók a legtöbb sci-fi sikerfilm alapkövei voltak, a futurisztikus járművek azonban már nem csak a fantázia szüleményei.

Lassan, de biztosan valósággá válik a tech rajongók legnagyobb álma, amit az is bizonyít, hogy a világ legkisebb repülő autóját már a levegőben is tesztelik.

Az apró repülő járművet egy japán start-up, a SkyDrive Inc. fejlesztette ki, és a keleti országban található Nagoya település melletti fedett létesítményben már az autó tesztelése is megkezdődött – írta a Mirror.

„Termékünk a világ minden táján jobbá teheti a fogyasztók életét azáltal, hogy hatékony utazási lehetőséget biztosít, miközben a repülés élményével boldoggá teszi az embereket” – mondta Tomohiro Fukuzawa, a SkyDrive vezérigazgatója.

Az autó a földön 3,6 méter hosszú és 1,7 méter széles, míg utóbbi paraméter repülés közben 3,1 méterre módosul. A kétszemélyes jármű a földön 60 km/h-val haladhat, míg a SkyDrive szerint a levegőben – maximum 50 méteres magasságban – 100 km/h-s sebességgel is repülhet.

A repülő autók jelentik az utazás jövőjét, mi pedig óriási lépést tettünk a megvalósításuk felé a mai napon” – tette hozzá Fukuzawa.

Ugyan a repülő autója még csak az első pilótás tesztrepülésén van túl, a SkyDrive-nak ambiciózus ütemterve van a projekt megvalósítására. Az előrejelzéseik alapján a repülő autók már 2023-ban kereskedelmi forgalomba kerülhetnek, míg az állításuk szerint 2026-ig megkezdődik a járművek tömeggyártása is.

A SkyDrive-nak azonban komoly vetélytársai vannak, akik mind azon versenyeznek, hogy első belépőként biztosíthassanak kereskedelmi repülő autót a piacon. A hasonló projekteken dolgozó cégóriások sorában ott van többek közt a Boeing, az Uber és a Porsche is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 18:53, szombat | Helyi

Kórházparancsnokokat vezényelnek ki a magyar kórházakba

Hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás "kórházparancsnokok" – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

2020. Március 28. 18:11, szombat | Helyi

Jelentős fagy várható a jövő héten

Jelentős fagy várható a jövő héten – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Március 28. 18:05, szombat | Helyi

Ne feledje! Ma éjjel állítjuk az órákat

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás.

2020. Március 28. 17:10, szombat | Helyi

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Az operatív törzs támogatta az ITM javaslatát, hogy az egészségügyi dolgozók – a járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként – díjmentesen utazhassanak.