Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Május 05. 20:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A végzős gimnazisták közül két tanuló kapta meg az Év Diákja díjat

A végzős gimnazisták közül két tanuló kapta meg az Év Diákja díjat

Rádi Kristóf és Nemes Bernadett kapta meg idén az Év Diákja elismerést a Móra Ferenc Gimnázium május 4-én tartott Ballagási Ünnepségén.

Mindketten a 12/A. osztály tanulói. Kristóf 4 éves kimagasló tanulmányi eredményével, a német nyelvű OKTV országos versenyen elért 11. helyezésével, idegen nyelv területén végzett munkájával, idegen nyelvi versenyeken elért helyezéseivel, a nyelvi estek szervezéséért és aktív részvételével, példamutató közösségi munkájával érdemelte ki az Év Diákja címet, és az azzal járó gravírozott karórát ajándékként.

Bernadett a matematika OKTV 2 fordulójában ért el színvonalas eredményt, valamint a megyei matematika versenyen is méltóképpen képviselte az iskolát. Ezen kívül a Zrínyi Ilona Matematika Verseny legeredményesebb versenyzője volt az iskolában, és a Kenguru Nemzetközi Matematika versenyen is szép teljesítményt nyújtott. De a tantestület döntését Bernadett 4 éves kitartó szorgalmával is indokolta.

A ballagási ünnepségen Csányi József polgármester pénzjutalmat nyújtott át még két tanuló számára a kimagasló munkáért, melyet elsősorban az idegen nyelv területén végeztek:

Kiss Marcell 12/A. osztályos tanuló a 4 év során magas szintű angol nyelvi teljesítményt nyújtott. Országos versenyeken vett részt mind a 4 évben, a felsőfokú ECL nyelvvizsga íráskészség vizsgáján 10. évfolyamos korában 100%-os eredményt ért el. 11 és 12. évfolyamon OKTV angol nyelvű versenyen mindkét évben bejutott az országos 2. fordulóba. Felsőfokú nyelvvizsgájának szóbeli részét 96%-os eredménnyel zárt.

Kovács Dorottya 12/A. osztályos tanuló 4 éves kimagaslóan magas német nyelvi tanulmányi eredményéért, valamint az olasz, angol és német nyelvvizsga bizonyítványaiért vehette át a díjat. Dorottya a német nyelvi versenyeken is szép eredményeket ért el.

Sinkó Edit igazgatónő könyvjutalmat adott át még Bencsik Szabolcs 12/B. osztályos tanuló számára a kimagasló közösségi munkájáért, kitartó szorgalmáért, osztályszervező tevékenységéért és minden olyan szép emlékért, amit saját erejéből, akaratából és kitartásából szerzett a 4 év során. A Diákönkormányzat elnökeként végzett tevékenységéért, az Erasmus+ programokon az angol és olasz nyelvi esteken, a nyelvi versenyeken, fesztiválokon való aktív részvételéért, a Mathias Corvinus Kollégium középiskolás programján való munkájáért, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem angol és olasz nyelvű felkészítőjén végzett teljesítményéért.

Az elismerő díjak átadása mellett a nap másik fénypontja a tarisznyák átadása volt, melyet három végzős osztálynak nyújtottak át a ballagtató diákok. Ezt követően mind a búcsúztató, mind pedig a ballagó diákok elmondták gondolataikat, mely a szép ünnep kapcsán fogalmazódott meg bennük.

Sinkó Edit igazgatónő így köszönt el a végzős tanulóktól:
Most hagyjátok el a gimnázium ódon falait, folyosóit. Porta patet, sed cor magis. (A kapu nyitva, a szív még inkább.) Ez elsősorban rátok vonatkozik. Üres lesz nélkületek az iskola. Nem lesz hangos a tornaterem a 12/A. osztály röplabdázó diákjaitól. Mások foglalják el a 12/B-sek padjait az udvaron. Mások isszák az automatából a 12/C-sek helyett a kávét. De sokkal több élmény és kaland vár rátok a falakon kívül! A továbbtanulással olyan lehetőséget ragadtok meg, amely a sikeres és boldog élet kapuit nyitja meg előttetek…

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.