Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 05. 20:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A végzős gimnazisták közül két tanuló kapta meg az Év Diákja díjat

A végzős gimnazisták közül két tanuló kapta meg az Év Diákja díjat

Rádi Kristóf és Nemes Bernadett kapta meg idén az Év Diákja elismerést a Móra Ferenc Gimnázium május 4-én tartott Ballagási Ünnepségén.

Mindketten a 12/A. osztály tanulói. Kristóf 4 éves kimagasló tanulmányi eredményével, a német nyelvű OKTV országos versenyen elért 11. helyezésével, idegen nyelv területén végzett munkájával, idegen nyelvi versenyeken elért helyezéseivel, a nyelvi estek szervezéséért és aktív részvételével, példamutató közösségi munkájával érdemelte ki az Év Diákja címet, és az azzal járó gravírozott karórát ajándékként.

Bernadett a matematika OKTV 2 fordulójában ért el színvonalas eredményt, valamint a megyei matematika versenyen is méltóképpen képviselte az iskolát. Ezen kívül a Zrínyi Ilona Matematika Verseny legeredményesebb versenyzője volt az iskolában, és a Kenguru Nemzetközi Matematika versenyen is szép teljesítményt nyújtott. De a tantestület döntését Bernadett 4 éves kitartó szorgalmával is indokolta.

A ballagási ünnepségen Csányi József polgármester pénzjutalmat nyújtott át még két tanuló számára a kimagasló munkáért, melyet elsősorban az idegen nyelv területén végeztek:

Kiss Marcell 12/A. osztályos tanuló a 4 év során magas szintű angol nyelvi teljesítményt nyújtott. Országos versenyeken vett részt mind a 4 évben, a felsőfokú ECL nyelvvizsga íráskészség vizsgáján 10. évfolyamos korában 100%-os eredményt ért el. 11 és 12. évfolyamon OKTV angol nyelvű versenyen mindkét évben bejutott az országos 2. fordulóba. Felsőfokú nyelvvizsgájának szóbeli részét 96%-os eredménnyel zárt.

Kovács Dorottya 12/A. osztályos tanuló 4 éves kimagaslóan magas német nyelvi tanulmányi eredményéért, valamint az olasz, angol és német nyelvvizsga bizonyítványaiért vehette át a díjat. Dorottya a német nyelvi versenyeken is szép eredményeket ért el.

Sinkó Edit igazgatónő könyvjutalmat adott át még Bencsik Szabolcs 12/B. osztályos tanuló számára a kimagasló közösségi munkájáért, kitartó szorgalmáért, osztályszervező tevékenységéért és minden olyan szép emlékért, amit saját erejéből, akaratából és kitartásából szerzett a 4 év során. A Diákönkormányzat elnökeként végzett tevékenységéért, az Erasmus+ programokon az angol és olasz nyelvi esteken, a nyelvi versenyeken, fesztiválokon való aktív részvételéért, a Mathias Corvinus Kollégium középiskolás programján való munkájáért, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem angol és olasz nyelvű felkészítőjén végzett teljesítményéért.

Az elismerő díjak átadása mellett a nap másik fénypontja a tarisznyák átadása volt, melyet három végzős osztálynak nyújtottak át a ballagtató diákok. Ezt követően mind a búcsúztató, mind pedig a ballagó diákok elmondták gondolataikat, mely a szép ünnep kapcsán fogalmazódott meg bennük.

Sinkó Edit igazgatónő így köszönt el a végzős tanulóktól:
Most hagyjátok el a gimnázium ódon falait, folyosóit. Porta patet, sed cor magis. (A kapu nyitva, a szív még inkább.) Ez elsősorban rátok vonatkozik. Üres lesz nélkületek az iskola. Nem lesz hangos a tornaterem a 12/A. osztály röplabdázó diákjaitól. Mások foglalják el a 12/B-sek padjait az udvaron. Mások isszák az automatából a 12/C-sek helyett a kávét. De sokkal több élmény és kaland vár rátok a falakon kívül! A továbbtanulással olyan lehetőséget ragadtok meg, amely a sikeres és boldog élet kapuit nyitja meg előttetek…

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit