Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 20. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

A Tőserdő ősszel is a legszebb arcát mutatja

A Tőserdő ősszel is a legszebb arcát mutatja

Lakitelek és Bács-Kiskun megye egyik turisztikai és idegenforgalmi gyöngyszeme, a Holt-Tisza partján található Tőserdő.

Bár az önkormányzat és a Tőserdőért Alapítvány önkéntesei május közepén elvégezték a hagyományos felújítási, karbantartási munkálatokat, és folyamatosan gondozott környezet várta a kikapcsolódni vágyókat, az előző évekhez képest lényegesen kevesebb vendég érkezett az idei szezonban, köszönhetően a nyár eleji rossz időjárásnak, valamint a koronavírus világjárvány miatt elmaradt nagyobb rendezvényeknek.

A Tőserdő Turisztikai Kft. üzemeltetésében lévő Tősfürdő és az Autós kemping megnyitott június elején. A járványügyi előírások, ajánlások kidolgozása és betartatása okozott némi fejtörést, azonban ezt sikerült az illetékes hatósággal szorosan együttműködve, gyorsan megoldani.

A szezon végére az Önkormányzat rendezte a fürdő területén lévő – Tőssellő - vízi foglalkoztató tulajdonjogát, így a következő évben már ezzel az élményelemmel is gazdagodik a Tősfürdő szolgáltatása. A Kisfaludy program keretében nyert pályázati összegből még ebben az évben a fürdő területén felújítási munkákat fognak végezni.

A Kalandpark idén nem nyitott ki, azonban elkészültek a tervek a pálya átvizsgálására, átalakítására, így a jövő évtől ismét a vendégek rendelkezésére áll.

A Holt-Tisza partján működő csónakkölcsönző iránt igen nagy volt az érdeklődés, horgászok, csoportok és az ide látogató turisták körében.

A távlati tervek igen nagyszabásúak Tőserdőben, néhány éven belül sok-sok látvány és kényelmi elem megvalósítását, megújítását tervezik az elkövetkezendő időszakban. Megnyert pályázati forrásból kívánnak megvalósítani több beruházást, többek között egy látogató centrum kialakítását, új stégek építését, a csónakkölcsönző áthelyezését, és egy szökőkút kialakítását is.

A Tőserdő minden évszakban nagyon szép arcát mutatja az oda érkezőknek, a kikapcsolódni vágyóknak! Most az őszi színkavalkád következik.

Címkék: Tőserdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.