Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2020. Szeptember 20. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

A Tőserdő ősszel is a legszebb arcát mutatja

A Tőserdő ősszel is a legszebb arcát mutatja

Lakitelek és Bács-Kiskun megye egyik turisztikai és idegenforgalmi gyöngyszeme, a Holt-Tisza partján található Tőserdő.

Bár az önkormányzat és a Tőserdőért Alapítvány önkéntesei május közepén elvégezték a hagyományos felújítási, karbantartási munkálatokat, és folyamatosan gondozott környezet várta a kikapcsolódni vágyókat, az előző évekhez képest lényegesen kevesebb vendég érkezett az idei szezonban, köszönhetően a nyár eleji rossz időjárásnak, valamint a koronavírus világjárvány miatt elmaradt nagyobb rendezvényeknek.

A Tőserdő Turisztikai Kft. üzemeltetésében lévő Tősfürdő és az Autós kemping megnyitott június elején. A járványügyi előírások, ajánlások kidolgozása és betartatása okozott némi fejtörést, azonban ezt sikerült az illetékes hatósággal szorosan együttműködve, gyorsan megoldani.

A szezon végére az Önkormányzat rendezte a fürdő területén lévő – Tőssellő - vízi foglalkoztató tulajdonjogát, így a következő évben már ezzel az élményelemmel is gazdagodik a Tősfürdő szolgáltatása. A Kisfaludy program keretében nyert pályázati összegből még ebben az évben a fürdő területén felújítási munkákat fognak végezni.

A Kalandpark idén nem nyitott ki, azonban elkészültek a tervek a pálya átvizsgálására, átalakítására, így a jövő évtől ismét a vendégek rendelkezésére áll.

A Holt-Tisza partján működő csónakkölcsönző iránt igen nagy volt az érdeklődés, horgászok, csoportok és az ide látogató turisták körében.

A távlati tervek igen nagyszabásúak Tőserdőben, néhány éven belül sok-sok látvány és kényelmi elem megvalósítását, megújítását tervezik az elkövetkezendő időszakban. Megnyert pályázati forrásból kívánnak megvalósítani több beruházást, többek között egy látogató centrum kialakítását, új stégek építését, a csónakkölcsönző áthelyezését, és egy szökőkút kialakítását is.

A Tőserdő minden évszakban nagyon szép arcát mutatja az oda érkezőknek, a kikapcsolódni vágyóknak! Most az őszi színkavalkád következik.

Címkék: Tőserdő

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 30. 11:41, péntek | Helyi

Három hete eltűnt egy tömörkényi lány

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 17 éves tömörkényi lány megtalálásában.

2020. Október 30. 11:35, péntek | Helyi

November 2-től szigorúbb maszkviselési szabályok lesznek

A döntést az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentették be tegnap és a kormány hivatalos Facebook-oldalán is közzé tették.

2020. Október 30. 08:35, péntek | Helyi

Érdemes jó előre megtervezni a hétvégi temetőlátogatásokat

Azt kérik, hogy aki beteg, az otthon, gyertyagyújtással emlékezzen elhunyt szeretteire.

2020. Október 30. 08:05, péntek | Helyi

Áprilisban inthetünk búcsút a járványnak a mostani állás szerint

A miniszterelnök szerint nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb.