Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Július 08. 10:29, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

A tengeri sünbe lépés a leggyakoribb nyaralóbaleset

A tengeri sünbe lépés a leggyakoribb nyaralóbaleset

Gyakorlati tanácsokkal segíti az utazókat a Gazdasági Versenyhivatal, hogy ne váljon rémálommá a nyaralás.

Mire figyeljünk ha szállást foglalunk, milyen nehézségek lehetnek repülőjegy-vásárláskor, hogyan lehet biztonságosan autót bérelni – ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a a Gazdasági Versenyhivatal kiadványából, ami elérhető az interneten. A tipikus nyaralási balesetekről pedig egy hazai biztosító készített felmérést – hangzott el az M1 Híradójában.

A Híradóban megszólaló nő már júniusban lefoglalta üdülésüket. A szervezett utakat sokan azért választják, mert biztonságosak, de ilyenkor is érdemes előre leellenőrizni, hogy hol helyezekedik el a szállás, illetve azt, hogy a feltüntetett árak pontosan mit tartalmaznak.

Internetes szállásfoglalásnál érdemes utánanézni a korábbi vendégek tapasztalatainak és a lemondási feltételeknek. Akár a szállás teljes költségét is elveszítheti, aki váratlanul mondja le az utazást. A szakértők szerint különösen a tengrentúli nyaralás szervezésekor érdemes elővigyázatosnak lenni.

Érdemes tájékozódni a repülőutak előtt

A repülős utaknál sok utazó maga foglalja le jegyét az interneten. Érdemes ilyenkor előre tájékozódni arról, hogy mekkora poggyászt vihetnek fel a gépre. A fapados légitársaságok pedig gyakran kérik, hogy az utasok előzetesen, online jelentkezzenek be, ezzel gyorsítva az utasfelvételt.

A Gazdasági Versenyhivatal összeállított több tájékoztatót is arról, hogy mire érdemes figyelniük az utazóknak. Az online foglalások és az utazási irodák programjai mellett az autóbérlés is kellemetlen meglepetéseket okozhat a nyaralóknak.

Érdemes kéznél tartani annak telefonszámát is, akihez fordulhatunk
műszaki meghibásodás esetén. Az utazási tájékoztatók elérhetők a Gazdasági Versenyhivatal honlapján és közösségi oldalán is.

A helyi sajátosságok határozzák meg a leggyakoribb balesettípusokat

A Híradóban megszólaló pár idén a bolgár tengerparton nyaral majd. Utasbiztosítással pedig nyugodtabban vágnak neki az útnak. Ha valaki kötött utasbiztosítást és bajba kerül külföldön, a segélyhívása jó eséllyel a Híradóban látott központba fut be. Az asszisztencia cég adatai szerint 2018-ban 14 százalékkal nőtt a segélyhívások száma az előző évhez képest, vagyis

28 ezren kértek segítséget nyaraláson felmerült egészségügyi probléma miatt.

A leggyakoribb balesetek a mediterrán országokban a hagyományos sünbe lépés, medúza vagy rovarcsípés. A baleset nem válogatja a földrajzi területeket. Például Görögországban nagyon sok motorkerékpár baleset van, ahol sem az útviszonyok, sem a műszaki állapot nem túl jó – fogalmazott Kalmár László, a Europe Assistance Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Búvárkodás előtt érdemes eldönteni, meddig merülünk le

A Közel-Keleti országokban, mint Egyiptomban vagy Marokkóban pedig a különböző gyomorproblémák okoznak kellemetlenséget a magyar utazóknak. Ha valaki a nyaralása alatt szeretne kilépni a komfortzónájából, például kipróbálná a búvárkodást, még az utasbiztosítás megkötésénél döntse el, mekkora kockázatot vállal.

Az is gyakran előfordul a nyaralások során, hogy valaki infarktust vagy stroke-ot kap, vagy olyan baleset éri, ami azonnali orvosi beavatkozást igényel. Ilyenkor a szakemberek azt javasolják, először a helyi mentőket kell hívni, és csak ezután érdemes felvenni a kapcsolatot az utas asszisztenciával.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 08:03, szombat | Helyi

Hivatalosan is megkezdődött a kampányidőszak

Hivatalosan megkezdődött szombaton a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány.

2019. Augusztus 23. 15:30, péntek | Helyi

Megyénk 11 járása is bemutatkozik a Libafesztiválon

Másodjára rendezi meg a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a Megye Napokat, melynek ezúttal Kiskunfélegyháza ad otthont a 21. alkalommal megrendezésre kerülő Libafesztivál keretei között.

2019. Augusztus 23. 12:26, péntek | Helyi

Szarvasbőgést hallgató túrákat szerveznek a gemenci erdőben

Elkezdődött a szarvasbőgés a gemenci erdőben.

2019. Augusztus 23. 12:20, péntek | Helyi

Kánikula lesz a hétvégén is

A hétvégén is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok.