Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. December 06. 10:52, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

A „Rock-Mikulás” közel 100 rászorult gyermeket ajándékozott meg

A „Rock-Mikulás” közel 100 rászorult gyermeket ajándékozott meg

A Sorsocskák Alapítvány, a Rocktár Élőzenei Bázis és a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény december 5-én rendezte immár hagyománnyá váló rendhagyó Mikulás-ünnepségét dr. Ónodi Izabella kuratóriumi elnök vezetésével.

A Sorsocskák Alapítvány, a Rocktár Élőzenei Bázis és a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény december 5-én rendezte immár hagyománnyá váló rendhagyó Mikulás-ünnepségét dr. Ónodi Izabella kuratóriumi elnök vezetésével.

Minden évben egyedi értékközvetítő programot szerveznek közösen azoknak a félegyházi gyerekeknek, akikhez sajnos még a szokványos Mikulás sem érkezik meg néha, nemhogy egy különleges „Rock-Mikulás”.

Sok külső segítséggel és támogatással a Sorsocskák Alapítvány ismét mosolyt csalhatott a gyermekek, és reményt szüleik arcára. Számos félegyházi családdal nem túl kegyes a sors, de sokan a városból összefogtak értük ismét, hogy legyen egy szép ünnepük sok ajándékkal. Tavaly népi Mikulás látogatta meg a kicsiket és nagyokat ízes és tanúságos történetekkel, népi hangszerekkel és játékokkal. Idén megtapasztalhatták, hogy szorgalommal, kitartással és sok tanulással bárkiből lehet remek zenész, ugyanis a Rocktábor legtehetségesebb növendékeiből verbuválódott diákzenekar szórakoztatta a közönséget remek koncertjével a Mikulás megérkezéséig.

A nagyszakállú „Rock-Télapó” meg is megérkezett három krampuszával és beszállt még a koncertbe is. A közel 100 gyermek és családjaik egészséges, finom és értékes ajándékcsomagot vihettek haza az est végén. Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony és Szabó Tamás vállalkozó rengeteg játékkal, a Félegyházi Pékség péksüteménnyel, a Félegyházi Tej Kft. kakaóstejjel, a Szendvicskirály Kft. kürtöskaláccsal, a Pázmány Utcai Vitaminpatika pedig gyümölccsel kedveskedett a kis mikulásváróknak. A szervezők ezúton is tisztelettel megköszönik az odaadó támogatást.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.