Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Június 15. 11:28, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Vakáció – Javaslatok a nyaralni induló autósoknak

Vakáció – Javaslatok a nyaralni induló autósoknak

Pénteken véget ért a tanítási időszaknak, megkezdődik a nyaralás szezon, egyre többen utaznak a Balatonra is, főleg hétvégenként.

A torlódások és a balesetek gyakoriak ilyenkor az M7-es autópályán. Az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tanáccsal is szolgál a közlekedőknek.

A magyarországi autópályákon a nyári hónapokban a legnagyobb a forgalom, köszönhetően az idegenforgalmi szezonnak. Nyáron az M7-es autópálya forgalma is nagyságrendekkel nagyobb, mint más hónapokban. Június közepétől augusztus végéig főleg hétvégenként a nagy forgalom miatt lassabban haladhatnak az autók, így akár 15-20 perccel is hosszabb lehet az út a Balatonig – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján jól behatárolható, hogy mely időszakokban használják a Balaton felé autózók az M7-es autópályát. Pénteken 14 és 20 óra között, míg szombaton 8 és 13 óra között indulnak el a legtöbben Budapestről. Vasárnap pedig a főváros felé vezető oldalon 12 órától egészen az esti órákig telítettek a sávok: a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több javaslatot is megfogalmazott a Balatonra igyekvőknek, annak érdekében, hogy úti céljukat kiszámíthatóan elérjék. Arra kérik az autósokat többek között, hogyha tehetik, kerüljék el a csúcsforgalmi időszakokat.

Közvetlenül indulás előtt érdeklődjenek az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, illetve a www.utinform.hu weboldalon. De az online navigációs szoftverek és a közösségi autós alkalmazások használata is segíthet megelőzni a fennakadásokat.

Hosszabb útra csak elegendő üzemanyaggal induljanak útnak, legyen a kocsiban ásványvíz, frissítő, ha például egy baleset miatt torlódás alakulna ki vagy útzár lépne életbe.

A nyári időszakban számítani kell arra, hogy többször előfordulhatnak záporok, zivatarok, amikor nagyobb mennyiségű csapadék kerülhet az útburkolatra, ezzel egy időben pedig a látótávolság is csökken. Ezért fontos, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg a sebességet. A vizes útfelület és a lecsökkent látótávolság nagyobb odafigyelést igényel – írták.

Címkék: nyaralás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 10:29, csütörtök | Helyi

Lesújtó adatok a magyarok egészségéről

Az Eurostat friss jelentése szerint százezer lakosra vetítve Magyarországon a legtöbb a rákban elhunytak száma az Európai Unióban.

2019. Július 18. 10:23, csütörtök | Helyi

Európa-szerte változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020-tól

A két új rendelet szabályozza a drónok használatát, gyártását és forgalmazását.

2019. Július 18. 10:16, csütörtök | Helyi

Fiatalok sérültek a jászszentlászlói balesetben

Ketten súlyosan, egy személy könnyebben sérült meg, amikor felborult egy gépjármű a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló közelében.

2019. Július 17. 11:17, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.