Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Február 25. 08:41, csütörtök | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

200 nap alatt készül el az új kerékpárút Lakitelek és Kerekdomb között

200 nap alatt készül el az új kerékpárút Lakitelek és Kerekdomb között

Február 22-én megkezdte a kivitelező a Lakitelek és Kerekdomb között épülő kerékpárút munkálatait.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a régóta várt fejlesztés annak a sikeres többlettámogatási pályázatnak köszönhetően valósulhat most meg, amit Lakitelek Város Önkormányzata nyert el nemrégiben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatán.

A kerékpárút megépítésének szándéka 2016-ig nyúlik vissza, amikor – még az előző önkormányzat – támogatást nyert az elképzelés megvalósítására, és meg is kezdték a tervezést. Akkor azonban az M44-es autóút építése miatt ennél nem sikerült továbblépni, viszont időközben oly mértékben megemelkedtek az építőipari árak, hogy a megvalósításra már csak többletforrással volt esély. A 15 százalék plusz támogatást a megyei önkormányzattól pályázta meg a lakiteleki önkormányzat, amit a közgyűlés meg is ítélt számukra.

A 300 millió forintot meghaladó, három szakaszban megépülő beruházás február 22-én elindult, és a tervek szerint 200 nap alatt el is készül. A most épülő M44-es és a régi 44-es főút közötti szakaszt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. építi meg, az önkormányzati beruházással párhuzamosan. A kerékpárosok biztonságos átkelését jelzőlámpák segítik majd a főút kereszteződésében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 18. 10:00, vasárnap | Helyi

A D-vitamin-hiány jelei

Bár kora tavasszal a magyarok 95 százaléka szenved D-vitamin-hiányban (jelentős részük kritikus mértékben), továbbra is mindössze a lakosság tizede figyel oda a megfelelő pótlásra.

2021. Április 18. 08:00, vasárnap | Helyi

Így lassíthajuk az öregedést

Minden évtizeddel nő a sérülések és a krónikus betegségek kockázata. Mit tehetünk ezek ellen?

2021. Április 17. 17:00, szombat | Helyi

Színpompás virágkavalkád fogadta a városközpontba látogatókat

Ma (április 17-én) az időjárás is kegyeibe fogadta a tavaszi virágünnepet, melyet immáron tizenkettedik alkalommal rendeztek meg Félegyházán.

2021. Április 16. 20:08, péntek | Helyi

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák