Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:03, péntek | PR

Pénzküldés - csináld úgy, mint a profik!

Pénzküldés - csináld úgy, mint a profik!

Ma már értünk, kelet-közép-európai felhasználókért is versengenek a devizaküldő cégek. Komoly piac ez a régió, ahol mind többen dolgoznak külföldön. Nem véletlenül van a TransferWise-nak Budapesten is irodája.

Egyre többen érintettek

A devizaszámlára utalás, pénzfelvétel mind-mind olyan tevékenységek, melyek a határok jelképessé válásával mind többeknek rutin tevékenységgé válik. Ám nem mindegy, hogy például ki és hogyan váltja át a pénzünket.
Aki kapott már nagyobb tételt külföldről egy munkáért, szolgáltatásért devizában, vagy kellett külföldre utalnia mondjuk egy tanfolyamért árát, az tudja, a bankok komoly összegeket vonnak le deviza mozgatás esetén. Ha mi magunk vagy egy családtagunk külföldön dolgozik, tanul, akkor végképp elengedhetetlen, hogy költséghatékonyan kezelhessük a pénzünket nemzetközi szinten is.
De nemcsak a bankok, több más szolgáltató, így a PayPal sem adja olcsón a váltást.

A legkedvezőbb váltási ráta a piaci középárfolyam, és a deviza átutalással, küldéssel foglalkozó startupok ezt biztosítják. Ma már egyre több ilyen vállalkozás létezik, és rég elmúlt az az idő, amikor az első ilyen cégek, mint a CurrencyFair és a TransferWise stratupnak számítottak. Ezek a fintech vállalkozások eredetileg ‘fapados’ pénzügyi szolgáltatásokat nyújtottak, de ma már egyre magasabb, szinte banki szintű megoldások jellemzik őket.


Több pénznem is kezelhető párhuzamosan egy kártyán

A Transferwise ügyfelei ma már ‘borderless’ (határok nélküli) kártyával is rendelkezhetnek, amelyre 40 pénznemben tölthetünk fel összegeket. Itt a pénzünket akár ATM-ből levehetjük, a hagyományos banki rátánál sokkal kedvezőbb díjakért.

Remekül használhatóak még több, újabban indult fintech vállalkozás szolgáltatásai is. Leginkább a Revolut tört az élre, ám a hozzáértők figyelmeztetnek, ennek a cégnek a befektetői háttere nem annyira beton stabil - azaz például a vagyonunkat ne itt tároljuk. A nemrég megjelent Curve applikációnál, illetve a Revolutnál is kapunk egy Mastercard (debit) kártyát.

Devizás ATM-nél hozzáférünk a pénzünkhöz

A Curve a Revoluthoz hasonlóan középárfolyamhoz közel vált. Általában mindkét startup szolgáltatása jobb váltás tekintetében, mint a Transferwise. Viszont a Curve ügyfelei számára csak havi 500 fontig ingyenes a váltás, utána 2% díjat számolnak fel, ami jóval előnytelenebb, mint a Revolut esetében. A pénzünkhöz könnyedén hozzájuthatunk az utcán is, akár idehaza: ha ügyfelek vagyunk, mindkét cég esetében 200 fontnak megfelelő összeget ingyen kivehetünk ATM-ből.
A legprofibb felhasználók egyébként több fintech cég ügyfelei egyidejűleg, és mindenhol azt a szolgáltatást használják, úgy konvertálják a pénzünket, hogy a legtöbbet nyerjék. Ha komoly összegekről van szó - például a fizetésünkről -, akkor a hozzáértés igazán visszahozza az árát.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 09. 16:35, szerda | PR

Segítség, külföldön kezdem újra az életem!

A külföldi munkavállalás nagy lépés mindenki életében. Hoztunk néhány tippet, hogy a költözéssel járó változások és kihívások ne tudják megkeseríteni az új élet körüli izgalom örömét.

2019. Október 09. 16:32, szerda | PR

3 ételtípus, amit bátran elkészíthetünk öntöttvas edényben

Az indukciós főzőlapok és a modern főzőedények korában újra fénykorát éli az öntöttvas lábas és serpenyő. Ismét felfedezik maguknak az emberek azt, hogy mi mindent tud és miket készíthetnek el benne.

2019. Október 09. 16:31, szerda | PR

A női pulóverek mosási titkai

Az egyik legbosszantóbb dolog, ami egy kedvenc ruhadarabunkkal, pulóverünkkel történhet, az az, ha a mosás vagy a szárítás áldozatául esik. Nézzük, mit tehetünk, hogy megelőzzük a katasztrófát.

2019. Szeptember 06. 16:48, péntek | PR

Az intelligens raktárak korszaka beköszöntött

Az okostelefonok és -órák mára mindennapi használati tárgyaink közé tartoznak. Nem meglepő hát, hogy az intelligens szolgáltatások a logisztikában is megjelentek. Az viszont igen, hogy mi mindent tudnak.