Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2015. November 14. 06:18, szombat | Helyi sport
Forrás: Adrienn

Pénteken már zörgött a háló a góloktól a műfüves focipályán

Pénteken már zörgött a háló a góloktól a műfüves focipályán

Két hónap szorgalmas és óriási szakértelemmel végzett munkáját követően november 13-án (pénteken) átadásra került a Műfüves focipálya a Honvéd Sporttelepen.

Városunk képviselőtestületének „Kiskunfélegyháza megújul” programjának köszönhetően nem csak az iskolák és közintézmények, hanem a közterületek és sporttelepek is ez évtől kezdődően elindulhattak a fejlődés útján. Már a 2015. évi költségvetésben kicsivel több mint 100 millió forintból próbálja önkormányzatunk azokat a beruházásokat megvalósítani, amiben a fent nevezett objektumok megújulása elkezdődhetett.

„A mai nap kettős alkalmat is takar. Az egyik alkalom, hogy a műfüves focipálya átadásra kerülhet, ami egy pályázati lehetőség kapcsán teremtődött a város részére. A másik apropója a napnak, hogy a móravárosi rész, Kiskunfélegyháza 1. sz. választókörzete Dr. Réczi László önkormányzati képviselő hathatós támogatásával és probléma körbejárásával több területen is megújult.” – mondta az átadási ünnepségen Csányi József, városunk polgármestere.

Ennek egyik része az az átkötő út, amely a móravárosi részt összeköti a Bikaheggyel. Ez az útszakasz mindig problémája volt ennek a városrésznek, hiszen a Móraváros és a Bikahegy a gyalogosok és kerékpárosok részére kulturáltan nem volt összekötve a mai napig. Dr. Réczi László örömét fejezte ki, hogy orvosolni tudta a képviselőtestület segítségével ezt a problémát, és emellett megtudhattuk azt is, hogy a fent nevezett összekötő úttal egyetemben a Fűzfa és Lugas u. között, a Hársfa utcában szintén megújulhatott egy járdaszakasz.

Csányi József polgármester ünnepi szavait követően Balla László alpolgármester mondta el gondolatat az új létesítmény avatása kapcsán. „Azok a sportolók, sportvezetők, akik igazán szeretik a sportot, két dolognak örülnek. Az egyik, ha győz a csapatuk, a másik, ha egy új sportlétesítményt vehetnek birtokukba.”

Egy olyan létesítmény jött létre kb. 2 hónap alatt, amire igazán büszkék lehetünk. Ez a pálya igaz, hogy csak fél nagypálya (64 x 44-es), de 6 csapat az avató ünnepséget követően zökkenőmentesen le tudott bonyolítani egy mini tornát.
Balla Lászlótól megtudhattuk azt is, hogy az önkormányzat kötelességének érzi a sporthoz való hozzájutás lehetőségének biztosítását minden szín alatt, bármilyen gazdasági helyzetben. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy ezzel az eseménnyel még nem ért véget a fejlesztés. Városunk vezetése tudja, hogy Kiskunfélegyházán milyenek a sportlétesítmények állaga. Van például egy sportcsarnokunk, ami a pénzügyi lehetőségek ellenére szép, mint ahogyan a Honvéd Sporttelepen a műfüves pálya is színvonalas és szép lett. Az önkormányzat szeretné a sporttelep megújítását folytatni. Rövid időn belül egy szabadtéri kosárlabda pálya megépítése is szerepel a tervek között, ami nyilván nem a versenysportnak fog jó szolgálatot tenni, hanem a tömegsportnak és a szabadidő sportnak.

Az anyagi vonzatát tekintve városunk önkormányzata 18,5 millió Ft + ÁFA összeget tudott elkülöníteni a költségvetésből a műfüves labdarúgó pálya kiépítéséhez, ehhez párosul a megnyert pályázati pénz, mely ennek az összegnek a kétharmada. A munkaterület átadása augusztus 26-án történt meg a Cornus Kert Kft.-nek és a tökéletes, aprólékos munka gyümölcse a november 13-ára érett be.

A nemzeti színű szalag átvágása után birtokba vehették a sportolók városunk új gyöngyszemét, a Honvéd Sporttelep műfüves focipályáját.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 11:29, hétfő | Helyi sport

Itt a vakáció és dübörög a triatlon a Joggingnál

Az elmúlt két hétben az iskolás gyermekeknek megkezdődött a vakáció, ami egyenes arányosságot jelent azzal, hogy dübörög a triatlon szezon!

2022. Július 04. 09:22, hétfő | Helyi sport

Három félegyházi fiatal is bejutott a legjobbak közé

A strandbirkózás 2028-tól olimpiai sportág lesz, egyre népszerűbb a sportolók és a közönség körében is. Egyszerűek, könnyen követhetőek a szabályok és izgalmas mérkőzéseken dől el a végeredmény.

2022. Június 29. 09:34, szerda | Helyi sport

Három félegyházi arany és három bronz a Tenisz Vidék Bajnokságon

Június 14-20-ig rendezték meg Baján a Homelux Országos Tenisz Vidék Bajnokságot a 12 és 14 éves korosztály számára.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Helyi sport

Az ingergazdag TRIATLON világa a Joggingnál

A Jogging Plus Egyesület éveleji közgyűlésén Németh László elnök és Kószó Éva az egyesület titkára tájékoztatta a szülőket az elmúlt év gazdálkodásáról, eredményeiről és az idei év programnaptárjáról.