Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 21. 17:09, szombat | Helyi
Forrás: Magyar Nemzet

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

A közös cél érdekében hihetetlen összefogás alakult ki a rádiók között.

Hatvanhat magyarországi rádió összefogásával indul adománygyűjtő kezdeményezés a megyeszékhelyű kórházak gyermekosztályainak. Az egész országon átívelő kampány célja, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekeknek a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában is, ezért az összegyűlt pénzösszeget okoseszközök, valamint mobilinternet biztosítására szeretnék fordítani.

Ürge Dezső, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke elmondta: a közös cél érdekében hihetetlen összefogás és egyetértés alakult ki a rádiók között.

Az ötletet felkaroló és megvalósító egyesület elnöke rámutatott: a jelenlegi helyzet nemcsak a kórházban fekvő gyerekek, de a szeretteiknek is megterhelő, viszont a családtagok és barátok segítségével minden gyermek könnyebben birkózik meg betegségével. A Heroe összefogásában ebben szeretnének segíteni a magyarországi rádiók is – tette hozzá.

A példátlan összefogásban a rádiók munkáját az Ökumenikus Segélyszervezet is segíteni fogja, továbbá az összegyűlt adományok is a karitatív szervezeten keresztül jutnak majd el a kórházak gyerekosztályaihoz.

A Heroe közleménye ismerteti: november 23. és 27. között mind a hatvanhat rádión ugyanazok a figyelemfelkeltő hanganyagok fognak majd szólni, a november 27-i adománygyűjtő napon pedig minden adó a műsoraiban is foglalkozik az akcióval és adakozásra buzdítja a hallgatókat.

A kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.