Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2020. November 21. 17:09, szombat | Helyi
Forrás: Magyar Nemzet

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

Példátlan kezdeményezés a kórházak támogatására

A közös cél érdekében hihetetlen összefogás alakult ki a rádiók között.

Hatvanhat magyarországi rádió összefogásával indul adománygyűjtő kezdeményezés a megyeszékhelyű kórházak gyermekosztályainak. Az egész országon átívelő kampány célja, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekeknek a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában is, ezért az összegyűlt pénzösszeget okoseszközök, valamint mobilinternet biztosítására szeretnék fordítani.

Ürge Dezső, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke elmondta: a közös cél érdekében hihetetlen összefogás és egyetértés alakult ki a rádiók között.

Az ötletet felkaroló és megvalósító egyesület elnöke rámutatott: a jelenlegi helyzet nemcsak a kórházban fekvő gyerekek, de a szeretteiknek is megterhelő, viszont a családtagok és barátok segítségével minden gyermek könnyebben birkózik meg betegségével. A Heroe összefogásában ebben szeretnének segíteni a magyarországi rádiók is – tette hozzá.

A példátlan összefogásban a rádiók munkáját az Ökumenikus Segélyszervezet is segíteni fogja, továbbá az összegyűlt adományok is a karitatív szervezeten keresztül jutnak majd el a kórházak gyerekosztályaihoz.

A Heroe közleménye ismerteti: november 23. és 27. között mind a hatvanhat rádión ugyanazok a figyelemfelkeltő hanganyagok fognak majd szólni, a november 27-i adománygyűjtő napon pedig minden adó a műsoraiban is foglalkozik az akcióval és adakozásra buzdítja a hallgatókat.

A kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 17:17, szerda | Helyi

Orbán: 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok

Az újraindítás következő lépcsőfokaként ha a beoltottak száma eléri 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

2021. Április 14. 16:18, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Marad a digitális oktatás a felső tagozatosoknak

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülés után a Facebook-csatornáján ismertette a kormány legfrissebb határozatait.

2021. Április 14. 09:36, szerda | Helyi

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Az, hogy az igazolvány milyen előnyökkel fog járni, csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok.

2021. Április 14. 09:18, szerda | Helyi

Annyi szemetet dobnak el az autósok, amennyi egy kisebb megyeszékhely éves hulladéktermelése

Próbálja eltüntetni az út menti illegálisan lerakott szeméthegyeket a következő két hétben a Magyar Közút.