Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Június 12. 15:51, szerda | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Pásztorkutyások találkoztak Petőfiszálláson

Pásztorkutyások találkoztak Petőfiszálláson

2019. június 6. és 10. között harmadik alkalommal került megrendezésre a III. Sarplaninac Tábor, a helyszín ezúttal is Petőfiszállás volt.

A résztvevők az ország minden részéről érkeztek, a legtöbben egy vagy több kutyát is hoztak magukkal - számolt be a jeles esményről Petőfiszállás község honlapja. A Sarplaninac Baráti Kör azzal a céllal szeretne hagyományt teremteni a rendezvényből, hogy összetartsa és bővítse ezen pásztorkutyafajta tartóit és tenyésztőit.

Szakértők segítségével felmérésre kerül a hazai állomány egy Tábor Kiállítás keretében, emellett kellemes kikapcsolódás mellett együtt töltenek pár napot a résztvevők kutyáik társaságában.

Idén 22 Sarplaninacot, más néven Sárhegyit hoztak el a rendezvényre, ami a tavalyihoz hasonló létszám. A szombati bírálat során Polgar Adrijana küllembíró és a fajta szakértője minden kutya bírálata során részletesen kiértékelte látottakat.

A küllembírálatot kiegészítette a viselkedést tesztelő lövés- és közömbösségi teszt, valamint felnőtt kutyáknál a bátorságpróba, hiszen ennél a fajtánál fontos, hogy betöltsék eredeti funkciójukat, és hordozzák a pásztorkutyákra jellemző tulajdonságokat.

A tesztelésben Pásztor Antal közreműködött, mind a segédi feladatokban, mind a kutyák viselkedésének kiértékelésében, majd őrző-védő tréninget tartott az érdeklődőknek.

A tenyésztők szakmai megbeszéléseket folytattak, ahol igyekeztek egyeztetni és összehangolni a követendő tenyésztési szempontokat. E téma kapcsán Mészáros Gábor, tapasztalt viselkedés elemző tartott gondolatébresztő előadást.

A programok között volt közös séta a kutyákkal a Péteri-tó körül, bográcsozás, játék és kötetlen beszélgetés. A résztvevők elmondása szerint most is nagyszerűen sikerült a találkozó, mindenki jól érezte magát, és máris alig várják a következő tábort. A találkozón petőfiszállásiak is részt vettek, akik szintén e fajta lelkes hívei.

(Cikk szerzője: Nagy Tímea, a rendezvény szervezője, a fotókat Bodnár Gyula készítette)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 16:59, csütörtök | Helyi

Távhőszolgáltató váltás Kiskunfélegyházán

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a PERKONS DHŐ Dunaújvárosi Hőszolgáltató Kft. távhőszolgáltatási szerződését 2019. július 31-gyel felmondta.

2019. Július 18. 10:29, csütörtök | Helyi

Lesújtó adatok a magyarok egészségéről

Az Eurostat friss jelentése szerint százezer lakosra vetítve Magyarországon a legtöbb a rákban elhunytak száma az Európai Unióban.

2019. Július 18. 10:23, csütörtök | Helyi

Európa-szerte változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020-tól

A két új rendelet szabályozza a drónok használatát, gyártását és forgalmazását.

2019. Július 18. 10:16, csütörtök | Helyi

Fiatalok sérültek a jászszentlászlói balesetben

Ketten súlyosan, egy személy könnyebben sérült meg, amikor felborult egy gépjármű a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló közelében.