Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2019. Június 12. 15:51, szerda | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Pásztorkutyások találkoztak Petőfiszálláson

Pásztorkutyások találkoztak Petőfiszálláson

2019. június 6. és 10. között harmadik alkalommal került megrendezésre a III. Sarplaninac Tábor, a helyszín ezúttal is Petőfiszállás volt.

A résztvevők az ország minden részéről érkeztek, a legtöbben egy vagy több kutyát is hoztak magukkal - számolt be a jeles esményről Petőfiszállás község honlapja. A Sarplaninac Baráti Kör azzal a céllal szeretne hagyományt teremteni a rendezvényből, hogy összetartsa és bővítse ezen pásztorkutyafajta tartóit és tenyésztőit.

Szakértők segítségével felmérésre kerül a hazai állomány egy Tábor Kiállítás keretében, emellett kellemes kikapcsolódás mellett együtt töltenek pár napot a résztvevők kutyáik társaságában.

Idén 22 Sarplaninacot, más néven Sárhegyit hoztak el a rendezvényre, ami a tavalyihoz hasonló létszám. A szombati bírálat során Polgar Adrijana küllembíró és a fajta szakértője minden kutya bírálata során részletesen kiértékelte látottakat.

A küllembírálatot kiegészítette a viselkedést tesztelő lövés- és közömbösségi teszt, valamint felnőtt kutyáknál a bátorságpróba, hiszen ennél a fajtánál fontos, hogy betöltsék eredeti funkciójukat, és hordozzák a pásztorkutyákra jellemző tulajdonságokat.

A tesztelésben Pásztor Antal közreműködött, mind a segédi feladatokban, mind a kutyák viselkedésének kiértékelésében, majd őrző-védő tréninget tartott az érdeklődőknek.

A tenyésztők szakmai megbeszéléseket folytattak, ahol igyekeztek egyeztetni és összehangolni a követendő tenyésztési szempontokat. E téma kapcsán Mészáros Gábor, tapasztalt viselkedés elemző tartott gondolatébresztő előadást.

A programok között volt közös séta a kutyákkal a Péteri-tó körül, bográcsozás, játék és kötetlen beszélgetés. A résztvevők elmondása szerint most is nagyszerűen sikerült a találkozó, mindenki jól érezte magát, és máris alig várják a következő tábort. A találkozón petőfiszállásiak is részt vettek, akik szintén e fajta lelkes hívei.

(Cikk szerzője: Nagy Tímea, a rendezvény szervezője, a fotókat Bodnár Gyula készítette)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 15:26, vasárnap | Helyi

A magyarok kevés sört isznak, de egyre többen gyártják

Magyarországon 63 liter, azaz 126 korsó sör az éves fejenkénti átlagos fogyasztás.

2019. Szeptember 15. 13:06, vasárnap | Helyi

A tablet így hat a gyerekre

Egy mai kisgyermek számára már általános használati tárgy a tablet és az okostelefon, de milyen módon befolyásolják ezek a fejlődésüket?

2019. Szeptember 15. 12:01, vasárnap | Helyi

Bénulás helyett remény a csigolyasérülteknek

Nyíregyházán a Jósa András megyei kórházban Dr. Turcsányi István és csapata képesek úgy segíteni a nyaki sérülteken, hogy utána a betegek majdnem funkció-szerűen tudják használni a kezüket.

2019. Szeptember 15. 11:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 24. vasárnap – 2019. szeptember 15.