Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Június 04. 06:07, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Parkolók épültek és megújult a Csongrádi út egy szakasza

Parkolók épültek és megújult a Csongrádi út egy szakasza

Június 3-án adták át a Csongrádi út – Bajcsy Zsilinszky Endre utca kereszteződésében azt a 248 méter hosszúságú, 6 méter szélességű, 1130 m2 alapterületű útszakaszt, melynek két oldalán 81 új parkoló is létesült.

Az ünnepélyes átadón Csányi József polgármester elmondta, hogy a beruházást rekordidő – két hónap – alatt készült el és ez az első olyan fejlesztés, amit az önkormányzat 2022-ben indított el és megvalósított. A meglévő szilárd burkolatú út újraaszfaltozásával, szegélyépítésével és az új parkolók kialakításával nemcsak egy rossz állapotú szakasz javítása történt meg, hanem a környéknek, a város lehetőségeinek – konkrétan a vásár üzemeltetésének – a biztonságát és a jobb elérhetőségét is garantálja – tette hozzá a polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a magyar államtól, a kieső adóbevételek kompenzálására kapott 530 millió forint egy részét fordították a most átadott út felújítására.

Végezetül a polgármester megköszönte mindazok munkáját, akik segítették a projekt megvalósítását, külön kiemelve a Vonalvezető Kft. nevét, melynek munkatársai a tervezést és a műszaki ellenőrzést végezték, illetve az Útépker Kft.-t, mely évtizedek óta kiváló minőségben építi és újítja fel Félegyháza útjait.

Az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően Balla László, a körzet képviselője és városunk alpolgármestere megköszönte a lakosság türelmét, melyet a projekt kivitelezése alatt tanúsított és a képviselő-testület támogatását, mellyel megvalósulhatott ez a jelentős beruházás.
- 20 éve vagyok a körzet képviselője és büszkén mondom, hogy munkám egyik ékköve a most átadott Csongrádi út – mondta az alpolgármester.

(Képek: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)