Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 18. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Páratlan kiállítás a művészeti iskolások idei tanévi munkáiból

Páratlan kiállítás a művészeti iskolások idei tanévi munkáiból

Kiállítás nyílt június 12-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból.

A kiállítás megnyitóján Jankovszki Zoltánné igazgató-helyettes köszöntötte a megjelenteket és elismeréssel szólt mind az alkotókról, mind pedig tanáraikról. Külön köszönetét fejezte ki Bognár Évának, aki Kecskeméten, Feketéné Papp Évának, aki Bugacon és a József Attila Iskolában, Marótiné Pannikának, aki a Darvas Iskolában, Szabó Zsuzsának, aki Kecskeméten és Zsibritáné Karsai Ildikónak, aki a Darvas Iskolában szentelte minden figyelmét a tanítványoknak és segítette tehetségük kibontakozását.

Az igazgató-helyettes asszony azt is elárulta, hogy jövőre 20 éves lesz a művészeti iskola, mely alkalomból – mint ez idáig minden kerek évfordulón - különleges ünnepségre készülnek.

Jankovszki Zoltánné köszöntőjét követően Maróti Antalné mutatta be a tárlat darabjait és mesélt az alkotások elkészítésének hátteréről is.

- Pszichológusok szerint nem tantermekben kellene tanítani a diákokat a természet növény- és állatvilágának megismerésére, hanem lehetőséget kell biztosítani számukra, hogy a szabadban, tereken, akár sátrakban tegyék meg ezt. Menjen és gyűjtsön növényt, szagolja meg, préselje le, fotózza le, vagy a nedvéből készítsen festéket. Ez az iskola nem olyan sokára fog megvalósulni. Mi pedagógusok is tudjuk, hogy a leghatékonyabb órák és foglalkozások azok, melyeken a gyerekek a kint lehettek a szabadban, amikor a természetben lévő tárgyak, dolgok, madarak, növények ott voltak közöttünk. Megszagolhattuk, ízlelhettük, megszúrt bennünket, néha büdösek is voltak, de az volt a lényeg, hogy ott voltak és hatottak ránk. A mostani kiállításon felsorakoztatott alkotások is így készültek. S noha nem sok téma van, de mindenki más technikával mutatta be például a madarat, a virágot stb. Ugyanaz a világ minden alkotóé, a keramikusé, a grafikusé, a festőé, a fotósé, a batikosé, csak épp más módon nyúl hozzá. Az is igaz, hogy mi nézelődők nem láthatjuk, de higgyük el, minden kiállított darab mögött ott lapul az élmény is, mely a kis alkotót érte épp abban a pillanatban, amikor készítette művét – mondta a kiállítás megnyitóján a művészeti iskola tanárnője.

A kiállítás megnyitót követően a művelődési központ dísztermében évzáró ünnepséggel zárták a tanévet a művészeti iskola növendékei és tanáraik.

(Fotók: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.