Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Július 19. 18:41, hétfő | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Paprikafesztivál: bizonytalanság a delta vírusvariáns miatt

Paprikafesztivál: bizonytalanság a delta vírusvariáns miatt

A járványhelyzeten múlik, hogy szeptember második hétvégéjén meg lehet-e tartani Kalocsa legnagyobb rendezvényét.

Most, július közepén érzékelhető, hogy a koronavírus delta variánsa a környező országokban elég intenzíven jelen van. Magyarország viszont jól áll a védettség tekintetében, de őszig még sok minden megváltozhat – mutatott rá Filvig Géza polgármester a június 13-i képviselő-testületi ülésen, tehát a járványhelyzeten múlik, hogy szeptember második hétvégéjén meg lehet-e tartani Kalocsa legnagyobb rendezvényét.

A kalocsai képviselő testület nyári szabadságra megy, a grémium várhatóan augusztus közepén ülésezik újra. A szünet előtti utolsó ülés végén dr. Filvig Géza polgármester néhány fontos kérdésről tájékoztatta a képviselőket.

„Nagyon szeretnénk paprikafesztivál tartani, elő is készültünk. A kollégáim nagyon frappáns, jó programot állítottak össze, minőségi szórakozással, úgyhogy szeretnénk ezt megtartani” – mondta Filvig Géza, hozzátéve: nem tudjuk, milyen szabályozás várható, de nagyon remélem, ezt augusztus közepén már pontosan látni lehet. A fesztivál megtartását tehát az akkor esedékes törvényi szabályozás befolyásolja majd.

Mint megtudtuk, a város legnagyobb rendezvényének szervezése nem torpant meg, de a szerződések írásba foglalásakor a vis major helyzetre is kitérnek az aláírók.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 30. 21:48, péntek | Helyi

Egy-két napon belül vége a hőhullámnak

Egy-két napon belül vége a hőhullámnak, de a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét vége felé visszatérhet még a kánikula - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

2021. Július 30. 10:06, péntek | Helyi

Épül a Budapest-Balaton kerékpárút

2021. Július 30. 09:31, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Július 29. 16:37, csütörtök | Helyi

Seregszemlével, kiállításokkal és tudományos előadásokkal is emlékeznek a magyar ősökre Bugacon

A hatodik alkalommal megrendezett hagyományőrző rendezvény a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.