Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 19. 18:41, hétfő | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Paprikafesztivál: bizonytalanság a delta vírusvariáns miatt

Paprikafesztivál: bizonytalanság a delta vírusvariáns miatt

A járványhelyzeten múlik, hogy szeptember második hétvégéjén meg lehet-e tartani Kalocsa legnagyobb rendezvényét.

Most, július közepén érzékelhető, hogy a koronavírus delta variánsa a környező országokban elég intenzíven jelen van. Magyarország viszont jól áll a védettség tekintetében, de őszig még sok minden megváltozhat – mutatott rá Filvig Géza polgármester a június 13-i képviselő-testületi ülésen, tehát a járványhelyzeten múlik, hogy szeptember második hétvégéjén meg lehet-e tartani Kalocsa legnagyobb rendezvényét.

A kalocsai képviselő testület nyári szabadságra megy, a grémium várhatóan augusztus közepén ülésezik újra. A szünet előtti utolsó ülés végén dr. Filvig Géza polgármester néhány fontos kérdésről tájékoztatta a képviselőket.

„Nagyon szeretnénk paprikafesztivál tartani, elő is készültünk. A kollégáim nagyon frappáns, jó programot állítottak össze, minőségi szórakozással, úgyhogy szeretnénk ezt megtartani” – mondta Filvig Géza, hozzátéve: nem tudjuk, milyen szabályozás várható, de nagyon remélem, ezt augusztus közepén már pontosan látni lehet. A fesztivál megtartását tehát az akkor esedékes törvényi szabályozás befolyásolja majd.

Mint megtudtuk, a város legnagyobb rendezvényének szervezése nem torpant meg, de a szerződések írásba foglalásakor a vis major helyzetre is kitérnek az aláírók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.