Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. Augusztus 25. 16:51, kedd | Helyi sport

Papp Laura Országos Bajnok

Papp Laura Országos Bajnok

Augusztus 22-én Fadd-Doboriban rendezték triatlon sportágban az utánpótlás korúak Országos Bajnokságát, míg a nagyoknak és a felnőtteknek Országos Ranglistaversenyt.

A rekordszámú versenyzőt rekord közeli meleg fogadta, mely próbatétel volt a versenyzőknek, rendezőknek, kísérőknek, nézőknek egyaránt. A triatlonban úszva, kerékpározva, futva kell a versenytávot teljesíteni pihenő nélkül, mely komoly feladat, ha nincs meleg, akkor is.

Papp Laura a 3K Sportegyesület tagja toronymagas esélyesként érkezett a versenyre, hiszen az elmúlt hetekben egymás után három versenyt nyert: egy országos ranglistaversenyt, egy meghívásos szupersprint versenyt és magyar válogatottként a lengyelországi Brialystokban az Olimpiai Reménységek Versenyét.Az esélyesség terhe nem nyomasztotta, magabiztos versenyzéssel megszerezte a győzelmet, mellyel országos bajnok lett és országos ranglista elsőségét is bebetonozta. Csapattársa Csontos Dóra a kerékpározással sok időt vesztett, mert a szétszakadó mezőnyben hátul volt, de remek futó teljesítményével így is bejött az első tízbe. Trungel-Nagy Zalán úgy lett negyedik, hogy előtte és mögötte is csak egy évvel idősebbek végeztek.

Szekeres Norbert egyre magabiztosabban versenyez, ugyanez mondható el Rogozsán Bánkról. Trungel-Nagy Kolos az összevont felnőtt-junior-ifi mezőnyben első éves ifiként jól tartotta magát és hatodik helyen ért célba. Fricska Anna junior nők mezőnyében ötödik, Csontos Fanni 14., Fricska Fanni a felnőtteknél 9. lett.

Győri Dolli újonc korcsoportban a mezőny második felében ért be, igaz előző kettő napon is nyert egy-egy futóversenyt úgy, hogy az egyiken abszolút női győztes lett, a másikon korcsoportjában nyert

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 09:23, péntek | Helyi sport

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).

2020. December 22. 12:42, kedd | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Ebben az évben is értékelte munkásságát a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület. Rendhagyó évet, rendhagyó versenyszezont zártak a Koppányok, és bizakodva néznek a 2021-es év felé.

2021. Január 25. 20:13, hétfő | Helyi

Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Batthyány

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2020-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által, az ”Akkreditált Kiváló Tehetségpont” kitüntető címet 2. alkalommal nyerte el.

2021. Január 25. 18:29, hétfő | Belföld

Februártól emelkedik a minimálbér

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent