Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 05. 08:57, hétfő | Belföld
Forrás: Orientpress Hírügynökség

Pályázat parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre

Pályázat parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre

A parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre 2015. január 31-ig nyújthatják be pályázataikat.

A parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre 2015. január 31-ig nyújthatják be pályázataikat.A rendelkezésre álló pályázati forrás összege 642 millió forint. Az egy pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 1.000.000 forinttól 5.000.000 forintig terjedhet.

A támogatás a pályázati kiírásban részletezett eszközök beszerzésére igényelhető, többek között a köz- és parlagterületek mechanikai és kémiai gyomirtására alkalmazható kézi, vontatott, függesztett, valamint önjáró eszközökre, és az ezek alkalmazásához szükséges védőfelszerelésekre, traktor működtetésű motoros fűkaszára, fűnyíróra, fűnyíró traktorra, gyomfésűre, fogas boronára, valamint a köz- és parlagterületek kézi, vontatott, függesztett és önjáró gyomirtásra alkalmas permetezőgépre, szántóföldi permetezőgépre, parcella-permetezőgépre.

A levegőben nagy tömegben előforduló és a gondozatlan környezetből származó, allergiát okozó pollenkoncentrációnak súlyos egészségkárosító hatása lehet. A Kormány és a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a prevencióra, így az egészségmegőrzésre is. A parlagfű okozta allergiás és asztmás megbetegedések nemcsak a betegek életminőségét rontják jelentősen, de komoly nemzetgazdasági károkat is okoznak. Ezért a pályázat lehetőséget teremt a parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek számára különböző gyomszabályozási eszközök beszerzésére, ezáltal pedig a parlagfűvel szennyezett területek mentesítésére.

A pályázattal kapcsolatban a pályázók az alábbi telefonszámokon kaphatnak felvilágosítást: FM Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztálya (1055 Budapest, Kossuth L. tér 11.) 795-3762; 795-2393.

A pályázati kiírás a kormany.hu weblapról tölthető le.

(Földművelésügyi Minisztérium/Sajtóiroda)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.