Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 09. 08:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Pakolások életkorra mérten

Pakolások életkorra mérten

A körömvirágban található E-vitamin erősíti a bőr természetes védekezőképességét, így sokkal jobban ellenáll a szélnek és a hidegnek.

10-20 év között
Tisztító körömvirág
A körömvirágban található E-vitamin erősíti a bőr természetes védekezőképességét, így sokkal jobban ellenáll a szélnek és a hidegnek. A körömvirág ráadásul nagyon erős tisztító, fertőtlenítő hatással bír, és mindezt teszi úgy, hogy nem szárítja a bőrt. Ráadásul bővelkedik a szépségéhez nélkülözhetetlen A-vitamin provitaminjában, a karotinban, ami a körömvirágsziromban található.
Körömvirág pakolás:
Olvasszunk fel 30 dkg margarint, keverjünk hozzá egy pici tejet, morzsoljunk bele egy jó nagy marék körömvirágot, majd tegyük hűvös helyre és várjunk addig, míg kissé megdermed. Akkor kenjük be vele a testünket, különösen az arcunkat, dekoltázsunkat, lábszárunkat. Hagyjuk hatni legalább 20 percig.

20-30 év között
Élénkítő citromfű
A friss citromfű olyan vitaminokat tartalmaz, mint a B, C- és A. Ennek köszönhetően frissítő, élénkítő, de ugyanakkor nyugtató hatása is van. A hagyomány szerint varázserővel bír, ugyanis segít megőrizni a fiatalságot.
Citromfű pakolás:
A legjobb, ha friss citromfüvet használunk, de ha ez nincs, akkor a szárított is megteszi. Egy jó maréknyit vágjunk vagy morzsoljunk apróra, majd keverjük össze 3 dl tejjel, fél deci olívaolajjal és hagyjuk összeérni legalább egy órán keresztül. Ezután kenjük be vele az egész testünket, és hagyjuk hatni legalább 20percig. Ezután mossuk le és gyönyörködjünk az újjávarázsolt bőrünkben.

30-40 év között
A paradicsom a nyerő
A paradicsom esszenciái a bőr öregedésének első jeleit hivatott megállítani. Az érett paradicsom lédús, húsos bogyótermése rendkívül gazdag B1, B2 és C-vitaminban, sok benne a likopin, ami egy karotinszármazék. Az ásványi anyagok közül káliumtartalmát érdemes leginkább kiemelni.
Paradicsompakolás:
Turmixoljunk össze két-három érett paradicsomot, egy csomag élesztőt és egy pohárnyi túrót. Ezt vigyük fel a bőrünkre, 20 perc elteltével pedig mossuk le jó alaposan.

40 év fölött
A gyömbér és az áfonya szépít
A negyven évnél idősebbeknek a ráncok halványítása a legfontosabb. Ezt a gyömbér és az áfonya biztosítja a leginkább. Az áfonya bogyója rendkívüli mennyiségű antioxidánsokat és flavonoidokat rejt magában, ami feszessé teszi a bőrt, míg a gyömbér élénkíti a vérkeringést, ami nagyban hozzájárul a sejtmegújuláshoz.
Gyömbéres áfonyapakolás
A gyömbérrel óvatosan kell bánnunk, mert illóolaja hihetetlenül erős, ezért csak egy kis darabkát reszeljünk le. Ezt keverjük össze egy maréknyi összeturmixolt áfonyával, egy evőkanálnyi mézzel és egy pohár joghurttal. Kész is a csodapakolás. Vigyázzunk, hogy a szemünk környékére se kenjünk ebből a pakolásból, mert nagyon csíp.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.