Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2011. November 04. 07:45, péntek | Sport
Forrás: MTI

Overdose versenyezhet, ha...

Overdose versenyezhet, ha...

Ha Overdose jövő vasárnap jól szerepel a római versenyen, tulajdonosai télen is versenyeztethetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubai nagy sprintversenyekre.

Mikóczy Zoltán, a versenyló társtulajdonosa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában csütörtökön elmondta: szerinte csak akkor kerülhet szóba a téli pihenő helyetti versenyeztetés, ha Overdose "jó formában és kicsattanó kedvvel versenyez, és az égiek is velünk vannak".

A római lesz a szezon utolsó sprintfutama Európában.

"Az előzőekre nem tudtuk felkészíteni Overdose-t, bár megtettünk mindent érte, de sajnos a +ló is ember+, és ilyenkor látjuk azt, hogy a szakma hazai nívótlansága, a hozzá nem értés milyen következményekkel jár" - mondta Mikóczy, aki úgy véli, a magyarországi és a világ lósportja között hatalmas szakadék van: "Annyira le vagyunk szakadva és olyan nagy a hozzá nem értés a régióban, hogy az már-már égbekiáltó".

Overdose jelen pillanatban egészséges, bár a társtulajdonos szerint patabetegségéből soha nem fog teljesen felgyógyulni.

"Olyan vékony a talpán a szaru, hogy szinte nem védi semmi. Olyan ez, mint ha az atlétikai világbajnokságra egy futót mezítláb kellene felkészíteni" - jelentette ki Mikóczy.

A szakember azt mondta, az egyik legrangosabb verseny, az idén júniusi Royal Ascot után a pályaigazgató a negyedik helyen végzett Overdose-ról azt nyilatkozta, még nem volt példa arra, hogy egy ilyen betegség után ló visszakerüljön Group 1-es verseny élmezőnyébe.

"Máshol egy ilyen lovat már eltesznek fedezőménnek, és mindig csak az egészséges tehetségeket futtatják. Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, mivel Overdose-hoz hasonló képességű ló ebben a régióban nincs" - fogalmazott az üzletember, aki a versenylovat tulajdonló cégben ötvenszázalékos részesedéssel bír, a többi üzletrészen az OTP, a Mol, a CIG, az Euroinvest és a Közgép osztozik. Mikóczy fizeti Overdose versenyeztetésének költségeit, igaz, az esetleges pénznyeremény is az övé lesz.

A Group 3-as kategóriába tartozó római verseny összdíjazása 88 ezer, a Group 1-es hongkongié másfél millió euró. A Dubai Világkupa pedig a világ legmagasabb díjazású lóversenye.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 19:54, szombat | Sport

Ez igazi rally lesz!

Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal.

2024. Május 25. 19:51, szombat | Sport

Egy dobogós Diósgyőr ralis eredménynek örülnénk!

Beszélgetés Kronome Ákos autóversenyzővel, nagy megmérettetés előtt.

2024. Május 25. 08:12, szombat | Sport

Férfi kézilabda NB I - Előnyben a címvédő Veszprém a döntőben

A címvédő Veszprém házigazdaként 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén.

2024. Május 24. 23:28, péntek | Sport

Versenyzői rutinja a Top15-be repítette Gender Tamás Juniort!

Gender Tamás Junior a WSK - Open Series International Circuit La Conca - OKJ kategóriában 2024.05.07-11. között versenyzett.