Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 05. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: OrientPress

Óvatosan a hamis parfümmel!

Óvatosan a hamis parfümmel!

z elmúlt két és fél évben 112 ezer üveg illegálisan árusított, jórészt hamisított parfümöt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ezek együttes értéke meghaladta a 800 millió forintot.

A rendszerint a Távol-Keletről érkezett utánzatok a vásárlók egészségét is veszélyeztethetik: káros vegyi anyagokat, de akár állati vizeletet is tartalmazhatnak – írta keddi lapszámában a Magyar Idők.

Az adóhatóság tapasztalata szerint az illatszerek hamisítása egyre népszerűbb illegális foglalatosság, a hamisítványokat ugyanis minimális befektetéssel lehet előállítani, az elérhető haszon ellenben hatalmas lehet. Az illegálisan árusított parfümök alacsony ára azonban mindenkor figyelmeztető.

A hamis parfümök használata veszélyt jelenthet az egészségre, hiszen nem tudható, hogy az ilyen termékek milyen összetevőkből készültek. Egyes vizsgálatok szerint jobb esetben némi illatanyaggal ellátott víz lötyög az üvegcsékben, rosszabb esetben viszont állati eredetű vizeletet vagy káros hatású vegyi anyagokat is tartalmazhat a fiola – hívta fel a figyelmet a NAV a lapnak adott válaszaiban.

A NAV közterületeken, piacokon, üzletekben és a közutakon is rendszeresen keresi a hamis árut, de a határátkelőhelyeket sem kerüli el a hatóság figyelme. A lefoglalt hamis illatszereket megsemmisítik: bezúzzák, összetörik vagy elégetik a különböző hulladékfeldolgozó telephelyeken. Ha azonban a lefoglalt parfüm eredeti, a lefoglalást a NAV megszünteti és kiadja a terméket a jogos tulajdonosnak. Amennyiben a jogosult nem jelentkezik, az eredeti parfümöt az adóhivatal elektronikus árverési felületén értékesítik – olvasható a Magyar Időkben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.