Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 18. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Óvatosan a festékkel!

Óvatosan a festékkel!

Új élet – új hajszín. Sok nő gondolkodik így, az őszülésre hajlamosak mindenképpen.

Mégis inkább csak formaságnak gondoljuk, hogy a gyártó figyelmeztet: a hajfestéket használat előtt próbáljuk ki a bőrünkön, mert túlérzékenyek lehetünk rá.

A mai festékek számos olyan anyagot tartalmaznak, melyek allergiát válthatnak ki, aminek a tünete – a viszketésen, kipirosodáson, vörös kiütéseken túl – akár a hajhullás is lehet. De a szemhéj is megduzzadhat és légzési nehézségek is felléphetnek.

Az is megeshet, hogy az évek óta használt szempilla- vagy hajfesték, színezősampon, illetve dauervíz vált ki hirtelen kellemetlen reakciót – figyelmeztet a bőrgyógyász-allergológus. Korábban főként a szőkítésre használt ammónia és peroxid keveréke okozta a tüneteket. Ma az úgynevezett anylaminok és az ammóniasók felelősek inkább a túlérzékenységi reakciókért – előbbieket a színtartósság miatt használják. A fodrászati anyagok olyan súlyos tüneteket okozhatnak, hogy olykor orvoshoz kell fordulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.