Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2013. Április 04. 14:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ötvenegy lakásos társasház újult meg az Arad utcában

Ötvenegy lakásos társasház újult meg az Arad utcában

Befejeződött az Arad u. 3/A-B-C. szám alatti társasház energetikai felújítása

Befejeződött az Arad u. 3/A-B-C. szám alatti társasház energetikai felújítása. A beruházás mintegy 84,7 millió forintba került, melyből 37 millió forintot az állam állt, az önkormányzat 7,7 millióval támogatta a beruházást, míg a lakók mintegy 40 millió forinttal járultak hozzá a munkálatokhoz. Az ötvenegy lakásos társasház felújításának ünnepélyes átadására március 28-án került sor. A rendezvényen Kapus Krisztián polgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője beszélt a projekt részleteiről.
Kapus Krisztián polgármester elmondta, 2003-ban még a Petőfi lakótelep önkormányzati képviselőjeként az egyik kezdeményezője volt a Panel-program elindításának, amely az elmúlt 7 évben több, sikeresen lezárult lakóépület-felújítást eredményezett városunkban. Polgármesterré választása után azt a feladatot kapta, hogy a város történelmének eddigi legnagyobb, megközelítőleg 800 millió forint összértékű beruházásához – a város nehéz anyagi helyzete mellett is – biztosítsa a 2009-ben vállalt önkormányzati önerőt. A társasház-felújítási program sikeres lett. Az Arad u. 3/A-B-C. szám alatti társasház energetikai felújítása során az 51 lakásos épület komplex felújítása valósult meg. A komplexitás az első lakószint alatti födém és a külső homlokzatok szigetelését, nyílászárók cseréjét, a tető víz -és hőszigetelését, a közös helyiségek nyílászáróinak cseréjét, termofor kémények kiváltását jelentette. A beruházásnak köszönhetően az előzetes számítások szerint megközelítőleg 70%-os energiamegtakarítás érhető majd el. A felújítás – kiegészülve a kormányzat rezsicsökkentést célzó intézkedés-sorozatával – végső soron tehát a kiskunfélegyházi lakosok mindennapjait teszi könnyebbé, élhetőbbé.

A Majsai úti lakótelepen az Arad u. 3/A-B-C. szám alatti társasház újult meg legutoljára. A lakosok érezték az energetikai felújítás fontosságát, bár a tömb rekonstrukciója jóval nagyobb áldozatot követelt tőlük, mint a korábban felújított házak. A beruházás azért került többe, mert magtakarítás szempontjából komplexebb beruházást valósítottak meg. Mára a Majsai út visszanyerte régi fényét, szolgálva a benne élő lakókat. A közterület rehabilitáció, amely az egész lakótelepet érintette, tette teljessé a beruházást. Mindemellett folyamatban van a gyűjtőkéménynek kiváltása, ami szintén a komplexitás felé viszi a rendszert. A felújításokkal újra 30-40 évet lehet garantálni a Majsai úti lakótömböknek, amely a lakók és az önkormányzat felelős döntésének az eredménye – emelte ki Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 12:54, kedd | Helyi

Újabb katonai középiskolák jöhetnek, a sorkatonaság azonban még nem téma

Akár tíz honvédelmi középiskola, kollégium is működhet a közeljövőben, de a kötelező sorkatonaság most nincs napirenden - tudta meg a Népszava.

2020. Június 02. 11:40, kedd | Helyi

A szomjoltó mellé ínycsiklandó hamburgerrel is szolgálnak az Ágyúban

Majd egy éve nyitotta meg kapuit az Ágyú Kézműves Sörgaléria a Rocktár mellett és azóta is városunk közkedvelt szórakozóhelye.

2020. Június 02. 09:09, kedd | Helyi

Június 5-ére tervezik a strand nyitását

Június 5-ével megnyithat a Félegyházi Termál Parkfürdő strand részlege, azonban ez az időjárási viszonyok függvényében változhat.

2020. Június 02. 08:17, kedd | Helyi

Újraindulnak a szűrővizsgálatok

Több tízezer elmaradt szűrővizsgálatot kell bepótolni a következő hetekben.