Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Április 04. 14:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ötvenegy lakásos társasház újult meg az Arad utcában

Ötvenegy lakásos társasház újult meg az Arad utcában

Befejeződött az Arad u. 3/A-B-C. szám alatti társasház energetikai felújítása

Befejeződött az Arad u. 3/A-B-C. szám alatti társasház energetikai felújítása. A beruházás mintegy 84,7 millió forintba került, melyből 37 millió forintot az állam állt, az önkormányzat 7,7 millióval támogatta a beruházást, míg a lakók mintegy 40 millió forinttal járultak hozzá a munkálatokhoz. Az ötvenegy lakásos társasház felújításának ünnepélyes átadására március 28-án került sor. A rendezvényen Kapus Krisztián polgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője beszélt a projekt részleteiről.
Kapus Krisztián polgármester elmondta, 2003-ban még a Petőfi lakótelep önkormányzati képviselőjeként az egyik kezdeményezője volt a Panel-program elindításának, amely az elmúlt 7 évben több, sikeresen lezárult lakóépület-felújítást eredményezett városunkban. Polgármesterré választása után azt a feladatot kapta, hogy a város történelmének eddigi legnagyobb, megközelítőleg 800 millió forint összértékű beruházásához – a város nehéz anyagi helyzete mellett is – biztosítsa a 2009-ben vállalt önkormányzati önerőt. A társasház-felújítási program sikeres lett. Az Arad u. 3/A-B-C. szám alatti társasház energetikai felújítása során az 51 lakásos épület komplex felújítása valósult meg. A komplexitás az első lakószint alatti födém és a külső homlokzatok szigetelését, nyílászárók cseréjét, a tető víz -és hőszigetelését, a közös helyiségek nyílászáróinak cseréjét, termofor kémények kiváltását jelentette. A beruházásnak köszönhetően az előzetes számítások szerint megközelítőleg 70%-os energiamegtakarítás érhető majd el. A felújítás – kiegészülve a kormányzat rezsicsökkentést célzó intézkedés-sorozatával – végső soron tehát a kiskunfélegyházi lakosok mindennapjait teszi könnyebbé, élhetőbbé.

A Majsai úti lakótelepen az Arad u. 3/A-B-C. szám alatti társasház újult meg legutoljára. A lakosok érezték az energetikai felújítás fontosságát, bár a tömb rekonstrukciója jóval nagyobb áldozatot követelt tőlük, mint a korábban felújított házak. A beruházás azért került többe, mert magtakarítás szempontjából komplexebb beruházást valósítottak meg. Mára a Majsai út visszanyerte régi fényét, szolgálva a benne élő lakókat. A közterület rehabilitáció, amely az egész lakótelepet érintette, tette teljessé a beruházást. Mindemellett folyamatban van a gyűjtőkéménynek kiváltása, ami szintén a komplexitás felé viszi a rendszert. A felújításokkal újra 30-40 évet lehet garantálni a Majsai úti lakótömböknek, amely a lakók és az önkormányzat felelős döntésének az eredménye – emelte ki Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.