Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Február 25. 12:48, péntek | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Félegyháza is segíti az ukrán magyarokat

Félegyháza is segíti az ukrán magyarokat

Kedves Félegyháziak!
A békében élő ember számára felfoghatatlan hírek érkeznek a tegnap óta zajló orosz-ukrán konfliktus kapcsán.

Megmagyarázhatatlan órákat élünk meg mi is és szívünk minden dobbanásával együtt érzünk minden emberrel, akik egy élet munkáját, barátaikat, esetleg hozzátartozóikat kénytelenek otthon hagyni, hogy életüket mentsék, hogy a gyermekeik életét mentsék ebből a szörnyű háborúból. Magyarként különösen fájdalmas, hogy kárpátaljai magyar honfitársainknak is át kell élniük mindezeket. Hogy otthonaikat, ahol eddig a mindennapokat a béke, a szeretet határozta meg, most a rakéták és harckocsik zaja.

Most érezhetjük igazán, milyen szerencsések vagyunk és mekkora érték szeretteink körében békében, biztonságban élni.

Kiskunfélegyházán is fontosnak érezzük, hogy támogatásunkat, együttérzésünket fejezzük ki minden ukrajnai magyar ember, család felé és erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten támogatást nyújtsunk számukra.

Munkatársaimmal éppen ezért döntöttünk úgy, hogy néhány fiatal, gyermekes család számára Félegyháza átmeneti lakhatási lehetőséget és meleg élelmet biztosít, bízva abban, hogy ezzel a számukra szinte kilátástalan helyzetben nyugalmat, biztonságot nyújthatunk addig, amíg rendeződik ez a helyzet és visszatérhetnek otthonaikba.

Úgy gondolom, minden jóérzésű ember, városvezető és hivatal megtenné és megteszi ezt a lépést és egyre többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz az országban.

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)