Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2023. December 20. 09:25, szerda | Életmód
Forrás: MTI

OTP-felmérés: a magyarok 38 százaléka előre tesz félre a karácsonyi kiadásokra és ajándékokra

OTP-felmérés: a magyarok 38 százaléka előre tesz félre a karácsonyi kiadásokra és ajándékokra

A karácsonyi menükkel és ajándékokkal járó kiadások kigazdálkodása érdekében a 18 év feletti, bankszámlával rendelkező magyar lakosság 38 százaléka előre félretesz, ezen belül 56 százalékuk már ősszel kezdi a spórolást - derül ki az OTP Bank friss, reprezentatív felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Hozzátették, hogy a válaszadók 17 százaléka a nyári hónapoktól, 9 százaléka tavasszal kezd félretenni karácsonyra. Hét százalékuk pedig már a korábbi karácsonyi időszak végétől kezdve, egész évben gyűjt az ünnepre.

A közlemény idézte Fabriczki Ritát, az OTP Bank megtakarítási termékekért és szolgáltatásokért felelős területének vezetőjét, aki elmondta: tízből négy bankolónak nincs nagyobb összegű félretett pénze.

A felmérés azt is vizsgálta, hogy a lakosság milyen módon igyekszik spórolni az ünnepi kiadásokon. Példaként említették, hogy a megkérdezettek 42 százaléka kimondottan akciós ajándékokat vásárol, azaz keresi az üzletekben a leárazásokat. A válaszadók 34 százaléka ár-összehasonlító oldalak segítségével szerzi be a csomagokat. Mindezek mellett a magyarok 27 százaléka azzal igyekszik mérsékelni a kiadásait, hogy a családban mindenki fejenként csak egy ajándékot kap; a válaszadók 19 százalék saját kézzel készíti a karácsonyi meglepetést, míg 3 százaléka mondta azt, hogy családon belül kisorsolják, ki kinek vegyen ajándékot.

A vizsgálat szerint a megkérdezettek 17 százaléka jelezte, hogy nem szokott spórolni a meglepetésen.

A felmérés az OTP Bank megbízásából, a Pulzus Kutatási Rendszer közreműködésével készült november 2. és 8. között. A kutatásba a 18 éven felüli, bankkártyával rendelkezők közül 1000 embert vontak be.

Fotó: Pixabay

Címkék: ajándék, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 06:00, szerda | Életmód

Hol tart most Magyarországon a mesterséges intelligencia forradalma?

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia – vagy divatosabb nevén AI – világszerte meghatározó tényezővé vált a technológiai fejlődésben, és Magyarország sem maradhat ki ebből az átalakulásból.

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek